icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe Panasonic compactcamera's

Nieuws
|
Panasonic heeft voor 2011 een heel rijtje nieuwe 'Lumix DMC-compactcamera’s aangekondigd.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 28 januari 2011

Panasonic heeft voor 2011 een heel rijtje nieuwe 'Lumix DMC-' compactcamera’s aangekondigd.

In 2010 vielen veel compactcamera's van Panasonic op door snelheid. Wij zijn benieuwd of dat dit jaar weer zo zal zijn.

De TZ20 en TZ18 zijn bedoeld voor reizigers. Het 'TravelZoombereik' volstaat voor landschappen, maar je kunt er ook ver mee inzoomen (16x). De TZ20 heeft GPS, ook kun je er in Full HD mee filmen. De TZ18 heeft geen gps en filmt in HD 720p.

De FT3 is bedoeld voor actievelingen die graag in de buitenlucht zijn. Het toestel is waterdicht tot 12m, schokbestendig tot 2m, vorstbestendig tot -10 graden Celsius en bestand tegen stof en vuil. Ook heeft de FT3 heeft GPS, kompas, hoogte- en barometer.

De FX77 valt op door zijn grote aanraakscherm. Dat gebruik je voor de bediening van alle functies, zelfs voor zoomen en afdrukken.

Weinig poespas

De S3 hoort in de nieuwe S-lijn. De S staat vooral voor Simpel. Weinig poespas, bedoeld voor beginnende fotografen. De FP5 is bijzonder omdat hij heel plat is. De FS35 is een eenvoudige camera met 8 keer zoom. De FS16 heeft 4x zoom.

Vanaf half april staan de eerste complete tests van een aantal van de bovenstaande Panasonic camera's online. Vergelijk de Panasonic compact camera's uit onze test.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.