icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe Panasonic Lumix DMC-G3 spiegelloze systeemcamera

Nieuws
|
Panasonic presenteert een nieuwe camera: de Lumix DMC-G3, een spiegelloze systeemcamera. Panasonic zelf claimt dat het de kleinste en lichtste in zijn soort is.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 13 mei 2011

Omdat spiegelloze systeemcamera’s geen spiegelsysteem hebben – zoals in spiegelreflexcamera’s – zijn ze kleiner. De beeldsensor is wel even groot als die van een spiegelreflexcamera.

Bovendien biedt de Lumix DMC-G3, volgens Panasonic, geavanceerde functies die de ervaren fotograaf zal waarderen. Tegelijk zou een beginner er ook goed mee uit de voeten kunnen.

Panasonic bewees eerder in onze tests al dat dit systeem sneller kan zijn dan van een deel van de spiegelreflexcamera's. Of de G3 zijn snelheidsbeloften waar maakt, zal nog moeten blijken.

Andere kenmerken van de DMC-G3 zijn:

  • De body is van aluminium;
  • De camera kan filmen in full HD;
  • Het geluid is in stereo;
  • Fotograferen via de elektronische zoeker of via het draaibare aanraakscherm.

Het is nog onduidelijk wanneer en voor welke prijs de G3 in de winkel ligt. Kijk hier welke camera's wij binnenkort testen.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.