icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe Sony NEX en alpha-camera's

Nieuws
|
Sony kondigt vier nieuwe camera's aan: twee compacte systeemcamera's zonder spiegelsysteem en twee spiegelreflexcamera's die gebruik maken van een lichtdoorlatend spiegelsysteem.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 25 augustus 2011

Sony legt bij al deze camera's de nadruk op de snelheid. Korte reacties en fotograferen met tien beeldjes per seconde. De compacte NEX-7 en NEX5N zijn allebei "de snelste ter wereld bij de spiegelloze camera's met verwisselbaar objectief".

De Alpha 77 is een robuuste body met ingebouwde gps. Deze zou zelfs twaalf foto's per seconde kunnen maken.

De Sony NEX-5N (€700) is verkrijgbaar vanaf september, de  Alpha 77  (€1400) en Alpha 65 (€1000) vanaf oktober en de NEX-7 (€1350) vanaf november. De genoemde winkeladviesprijzen zijn inclusief standaard zoomlens. Begin november staan de testresultaten online van de producten die de Consumentenbond in de eerste drie weken van september in de winkel kan kopen.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.