icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nikon komt met nieuwe systeemcamera 1 V2

Nieuws
|
Nikon presenteert de opvolger van de 1V1. Ook deze systeemcamera moet de meer gevorderde fotograaf aanspreken.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 29 oktober 2012

Nikon 1V2De Nikon 1V2 is een compacte systeemcamera met verwisselbare lenzen. Het toestel heeft een 14,2 megapixel sensor en een nieuw beeldverwerkingssysteem. Dat zou ervoor moeten zorgen dat hij sneller is dan zijn voorganger.

Scherpstellen
Om snel scherp te kunnen stellen maken alle toestellen, waaronder de onlangs door ons bekeken Nikon 1 J2, in de Nikon 1 serie gebruik van een combinatie van contrast- en fasedetectie. Desondanks behoren de Nikon uit de 1-serie niet tot de snelste toestellen uit onze test.

Aan het ontwerp van de body is ook gesleuteld. Er is een greep aan de voorkant waardoor het toestel wat dikker is. Aan de bovenkant zit een draaiknop met belichtingsinstellingen (PASM). Dat geeft de meer gevorderde gebruiker sneller toegang tot sluitertijd en diafragma.
 
Prijs en beschikbaarheid
De Nikon 1 V2 met de 1 NIKKOR VR 10-30mm lens is te koop vanaf 22 november en kost €900.

Bron: Nikon 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.