icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nikon S6600 heeft kantelbaar lcd-scherm

Nieuws
|
Nikon presenteerde dinsdag de eerste compact camera in de S-serie met een kantelbaar lcd-scherm.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 6 augustus 2013

Handig aan zo'n kantelbaar lcd-scherm is dat je vanuit lastige hoeken makkelijk een goede compositie kan kiezen. Ook tijdens het filmen komt dit van pas.

Bedienen door beweging

Nikon P6600De Nikon Coolpix S6600 heeft nog een andere bijzonderheid. Met Gesture Control kun je op afstand foto’s en video’s van jezelf maken. De camera herkent de bewegingen van je hand en zo kun je de camera besturen. Door je handpalm naar rechts of linksonder te bewegen kun je bijvoorbeeld in – uitzoomen. Na het activeren van de functie heb je drie seconden voordat een foto is gemaakt. 

Belangrijke specificaties van de Nikon S6600:

  • 12 keer zoom;
  • 16 megapixel sensor;
  • Wifi;
  • Full-HD video met stereogeluid.  

De Nikon COOLPIX S6600 is naar verwachting vanaf 22 augustus verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt €230. De camera is verkrijgbaar in vier kleuren (zwart, rood, paars en wit).

Geen zin om te wachten op dit model? We hebben verschillende camera’s in de S-serie getest. Meest recent nog de Nikon Coolpix S9400: een compact camera met 18 keer zoom. Het toestel kost ook €230, maakt scherpe foto’s en is redelijk snel.

Bron: Nikon

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.