icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Panasonic kondigt superzoomcamera met 60x optische zoom aan

Nieuws
|
Panasonic onthulde vandaag de nieuwe superzoomcamera Lumix 60x DMC-FZ72 met 60 keer optische zoom. De nieuwe camera heeft hiermee het grootste zoombereik van alle superzoomcamera’s die nu op de markt zijn.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert fotocamera'sGepubliceerd op:18 juli 2013

Afbeelding Panasonic Lumix DMC-FZ72De Panasonic Lumix DMC-FZ72 heeft een 20-1200 mm-lens met een diafragma van 2,8-5,9 mm en verdubbelt het zoombereik van voorganger 24x DMC-FZ62. Deze lens zit in een behuizing met een gewicht van 606 gram. Verder biedt de FZ72 optische beeldstabilisatie via Power I.O.S. en zitten er zowel automatische als handmatige standen op het toestel. Het is mogelijk foto's op te slaan als RAW-bestanden. De nieuwe Panasoniccamera maakt net als de meeste andere compact- en zoomcamera's gebruik van een 1/2.3-inch CMOS-sensor, die geschikt is voor 1080i60 HD video.

De Panasonic Lumix DMC-FZ72 biedt ook voor filmen een nieuwe eigenschap. In de microfoon is namelijk een windschermpje ingebouwd, zodat er minder ruis zou komen in het geluidssignaal. Panasonic claimt 70% verbetering in vergelijking met dezelfde camera zonder deze Wind Shield Zoom Microphone. Wij verwachten de camera binnenkort in handen te hebben en nemen bij het testen net als altijd geluidskwaliteit mee.

De Panasonic Lumix 60x DMC-FZ72 is vanaf september verkrijgbaar in de winkel voor een richtprijs van €400.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.