icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Panasonic introduceert lenzen met zoomknop

Nieuws
|
Voor mensen met een G-Microsysteemcamera komt Panasonic twee lenzen aan met knopbediening voor het zoomen naar de IFA in Berlijn. Normaal gesproken moet je bij verwisselbare lenzen een draaiende beweging maken om in- en uit te zoomen. Bij het fotograferen is dat geen probleem, maar als je filmt is het moeilijk dan de camera stil te houden.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 2 september 2011

Er zijn twee varianten van deze 'G X Vario'-lenzen. Een lens van nog geen 3 cm dik met het 'standaard' zoombereik van 28 tot 82 mm. Ook met deze lens pas een systeemcamera vast nog niet in je broekzak, maar meenemen wordt wel weer een stuk makkelijker. De tweede lens is 3 keer zo groot en zoomt van 90 tot 350 mm.

De grotere Panasonic DMC-FZ150 heeft zelfs 24 keer optische zoom, vanaf 25 mm groothoek.

De IFA is een grote elektronicabeurs die elk jaar in Berlijn gehouden wordt.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.