icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Panasonic Lumix DMC-GF3 versus de Sony NEX-C3

Nieuws
|
Zowel Panasonic als Sony introduceren een ‘kleinste en lichtste camera met verwisselbare lens’.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 24 juni 2011

Zonder lens wegen de camera’s rond de 225 gram. In de praktijk zal de lens voor het grootste deel de afmetingen en het gewicht van het geheel bepalen. 

De toestellen hebben weinig knoppen en een sensor die even groot is als die van een spiegelreflexcamera. Het valt te verwachten dat de beeldkwaliteit ook overeenkomt.  

Meer over de verschillen tussen spiegelreflexcamera’s en camera’s zoals de GF3 en de NEX-C3 is te lezen in de Digitaalgids van juli. 

Prijs en verkrijgbaarheid

De Panasonic Lumix DMC-GF3 is verkrijgbaar vanaf juli. Met de standaardzoomlens is de prijs ongeveer €500. De Sony NEX-C3 is verkrijgbaar vanaf augustus. Met de standaardlens is de adviesprijs €630. 

Binnenkort zullen we de Panasonic Lumix DMC-GF3 en de Sony NEX-C3 aan een eerste indruk onderwerpen. Begin augustus zijn er testresultaten van verschillende nieuwe toestellen.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.