icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test kleine fotocamera: goede videokwaliteit

Nieuws
|
Twee van de twaalf in april geteste camera’s krijgen een dikke acht voor videokwaliteit. Ook de fotokwaliteit van die twee modellen is ruim voldoende. In hun eigen categorie (klein/eenvoudig) horen ze bij de Besten uit de test.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert fotocamera'sGepubliceerd op:15 april 2011

De eerste nieuwe camera's die we in februari kochten, hebben we uitgebreid getest. Het zijn camera's van ongeveer €90 tot €230. Op het eerste gezicht lijken de meesten erg op elkaar, maar de test brengt duidelijke verschillen aan het licht.

Bij de ene camera zijn bijvoorbeeld de foto's bij weinig licht veel te donker. Bij de ander zijn alle foto's in de beeldstabilisatietest vaag. Soms moet je meer dan 4 seconden wachten voor je de volgende foto kunt maken. Of  het komt voor dat de videofunctie door het iele, scherpe geluid wat ons betreft echt niet meer dan een 2 scoort. Zelfs als is de videokwaliteit bij daglicht goed.

In het voorjaar komt een 'stortvloed' aan nieuwe modellen op de markt. De Consumentenbond koopt producten voor vergelijkende tests zelf in de winkel. Zo weten we zeker dat wij testen wat u koopt. We testten de Canon Ixus 115 HS en 220 HS, de PowerShot A2200, A3300 IS en A800, de Casio Exilim EX-ZR10, de Olympus VG-130, de Fujifilm FinePix S2950, de Samsung ST90 en de Sony Cyber-shot DSC-W510, W530 en W570.

De laatst geteste camera's  per categorie vind je hier

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.