icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test kleine fotocamera: goede videokwaliteit

Nieuws
|
Twee van de twaalf in april geteste camera’s krijgen een dikke acht voor videokwaliteit. Ook de fotokwaliteit van die twee modellen is ruim voldoende. In hun eigen categorie (klein/eenvoudig) horen ze bij de Besten uit de test.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 15 april 2011

De eerste nieuwe camera's die we in februari kochten, hebben we uitgebreid getest. Het zijn camera's van ongeveer €90 tot €230. Op het eerste gezicht lijken de meesten erg op elkaar, maar de test brengt duidelijke verschillen aan het licht.

Bij de ene camera zijn bijvoorbeeld de foto's bij weinig licht veel te donker. Bij de ander zijn alle foto's in de beeldstabilisatietest vaag. Soms moet je meer dan 4 seconden wachten voor je de volgende foto kunt maken. Of  het komt voor dat de videofunctie door het iele, scherpe geluid wat ons betreft echt niet meer dan een 2 scoort. Zelfs als is de videokwaliteit bij daglicht goed.

In het voorjaar komt een 'stortvloed' aan nieuwe modellen op de markt. De Consumentenbond koopt producten voor vergelijkende tests zelf in de winkel. Zo weten we zeker dat wij testen wat u koopt. We testten de Canon Ixus 115 HS en 220 HS, de PowerShot A2200, A3300 IS en A800, de Casio Exilim EX-ZR10, de Olympus VG-130, de Fujifilm FinePix S2950, de Samsung ST90 en de Sony Cyber-shot DSC-W510, W530 en W570.

De laatst geteste camera's  per categorie vind je hier

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.