9 vragen over acrylamide
Veel mensen hebben waarschijnlijk nog nooit van acrylamide gehoord. Toch krijg je het elke dag via je voeding binnen. Wat is acrylamide en hoe ongezond is het?

Thomas Cammelbeeck , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op:5 juni 2019

Acrylamide is een stof die je (dagelijks) via je voeding binnenkrijgt. Wij zetten op een rij wat acrylamide is, hoe het in ons eten komt en hoe ongezond het is.
Lees ook:
Artikelen binnen Gezond eten
Alle artikelenNieuw & interessant
- 23 sep.
App tegen voedselverspilling: Too Good to Go
Er wordt jaarlijks veel eten weggegooid. In de app Too Good to Go bieden hotels, restaurants en supermarkten eten aan dat niet is verkocht. - Nieuws | 27 aug.
A-merken fors in prijs gestegen
Vooral A-merken zijn het afgelopen jaar een stuk duurder geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktprijspeiling. Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken is daardoor nog groter geworden. - 26 aug.
Ontbijtkoek langs de Nutri-Score-meetlat
Ontbijtkoek is een populair tussendoortje, en dat zie je in de supermarkt. Er komen steeds meer soorten. Hoe maak je een gezonde keuze? Nutri-Score helpt daarbij. - Nieuws | 2 jul.
Nutriscore op ontbijtgranen maakt verschillen direct duidelijk
Om de voedingswaarde van ontbijtgranen in kaart te brengen, berekende de Consumentenbond de Nutriscore van 70 producten. Van de 20 ontbijtgranen voor kinderen krijgt slechts 25% een A, de gezondste score. Bij de 50 ontbijtgranen voor volwassen is dat 44%.