icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

9 vragen over acrylamide

Veel mensen hebben waarschijnlijk nog nooit van acrylamide gehoord. Toch krijg je het elke dag via je voeding binnen. Wat is acrylamide en hoe ongezond is het?

Thomas Cammelbeeck

Thomas Cammelbeeck , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:5 maart 2019

acrylamide-aardappelen

Acrylamide is een stof die je (dagelijks) via je voeding binnenkrijgt. Wij zetten op een rij wat acrylamide is, hoe het in ons eten komt en hoe ongezond het is.

Lees ook:

Nieuw & interessant

  • acrylamide-patat-kinderen
    Nieuws  |  6 mrt.

    Betere bescherming tegen acrylamide nodig

    Er moeten betere regels komen om consumenten te beschermen tegen acrylamide. Dat schrijft BEUC, de Europese koepel van consumentenorganisaties, in een brief aan de Europese Commissie.
  • Frituur patat
    Test  |  21 feb.

    Uit de oven of frituur?

    Er komen steeds meer ovensnacks op de markt. Daar zitten misschien minder vet, zout en suiker in, maar ze zijn toch minder gezond dan je misschien denkt.
  • horeca inspectie Nieuws
    Nieuws  |  12 dec.

    Hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

    De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca makkelijk toegankelijk te houden.
  • gourmetten-gezellig-samen
    27 nov.

    Gourmetten zonder buikpijn

    Gourmetten of fonduen: lekker, leuk én makkelijk. Maar let ook op! Je werkt met een heet apparaat en rauw eten. Met onze tips houd je funcooking leuk.