icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten

9 vragen over acrylamide

Veel mensen hebben waarschijnlijk nog nooit van acrylamide gehoord. Toch krijg je het elke dag via je voeding binnen. Wat is acrylamide en hoe ongezond is het?

Thomas Cammelbeeck

Thomas Cammelbeeck , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op:5 juni 2019

acrylamide-aardappelen

Acrylamide is een stof die je (dagelijks) via je voeding binnenkrijgt. Wij zetten op een rij wat acrylamide is, hoe het in ons eten komt en hoe ongezond het is.

Lees ook:

Artikelen binnen Gezond eten

Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten

Nieuw & interessant

  • Becel - bovenaanzicht
    Eerste indruk  |  5 jun.

    Becel 100% plantaardig met een smaakje

    Becel heeft 3 plantaardige smeersels om je brood nog lekkerder te maken. Te gebruiken als margarineproduct of als beleg. Maar zijn onze proevers het daar ook mee eens?
  • zeewier
    3 jun.

    Voedingshypes

    Welke van deze hippe voedingsmiddelen zijn zo gek nog niet en kunnen dus gewoon ook dit jaar op je bord komen te liggen.
  • gourmetten-gezellig-samen
    3 jun.

    Gourmetten zonder buikpijn

    Gourmetten of fonduen: lekker, leuk én makkelijk. Maar let ook op! Je werkt met een heet apparaat en rauw eten. Met onze tips houd je funcooking leuk.
  • videostill to good to go
    3 jun.

    App tegen voedselverspilling: Too Good to Go

    Er wordt jaarlijks veel eten weggegooid. In de app Too Good to Go bieden hotels, restaurants en supermarkten eten aan dat niet is verkocht.