icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Acties & Claims

Of het nou gaat om privacy, financiële zaken of jouw rechten als consument. Wij:

 • Stellen misstanden aan de kaak.
 • Claimen compensatie.
 • Voeren actie voor verandering.

Claims

Heb jij schade geleden door een bedrijf en wil je compensatie? Als bedrijven misbruik maken van hun macht, stappen wij namens een groep consumenten naar de rechter. Meld je gratis en vrijblijvend aan.

Acties

We maken de wereld een beetje beter, eerlijker. Al 70 staan we sterk tegen bedrijven waar jij alleen niet tegenop kunt en zorgen we samen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Doe je mee?

Succes!

We hadden deze resultaten nooit kunnen behalen zonder jullie steun.
 • beeldFB-2-1200x800px

  Consumentenbond en DPS winnen privacyzaak tegen Facebook en starten nieuwe zaak

  De Consumentenbond en de Data Privacy Stichting (DPS) hebben de rechtszaak over de bescherming van privacyrechten tegen Facebook gewonnen. Met de uitspraak is de weg vrij voor een schadevergoeding voor Nederlandse consumenten. 

 • Rijbewijs verlopen_1200x800

  Lange wachttijden bij CBR zijn voorbij

  De lange wachttijden bij het CBR zijn zo goed als voorbij. Deze actie is in december 2020 afgerond. Honderden gedupeerden hadden zich gemeld vanwege de chaos bij het rijbewijsbureau. Door chaos bij het CBR waren duizenden rijbewijzen verlopen en automobilisten mochten niet meer rijden.

 • woeker-1200x800

  Allianz compenseert woekerpolissen

  De Consumentenbond en Allianz zijn het eens over een compensatieregeling voor polishouders. Polishouders met een beleggingsverzekering van Abbey Leven, FinLife, Royal Nederland Levensverzekering, Universal Leven en Zwolsche Algemeene, krijgen een vergoeding van minimaal €500.

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3 per maand.

header-geld-en-recht-1200x800px