icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Acties & Claims

Of het nou gaat om privacy, financiële zaken of jouw rechten als consument. Wij:

 • Stellen misstanden aan de kaak.
 • Claimen compensatie.
 • Voeren actie voor verandering.

Kom samen met ons in actie en meld je hieronder vrijblijvend aan.

Claims

Heb jij schade geleden door een bedrijf en wil je compensatie? Als bedrijven misbruik maken van hun macht, stappen wij namens een groep consumenten naar de rechter. Meld je vrijblijvend aan voor één of meer van onze lopende claims.

Acties

Wij zijn van en voor consumenten. Samen zorgen we ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. En dat doen we al bijna 70 jaar. Kom ook in actie en meld je vrijblijvend aan.

Succes!

We hadden deze resultaten nooit kunnen behalen zonder jullie steun.
 • Rijbewijs verlopen_1200x800

  Lange wachttijden bij CBR zijn voorbij

  De lange wachttijden bij het CBR zijn zo goed als voorbij. Deze actie is in december 2020 afgerond. Honderden gedupeerden hadden zich gemeld vanwege de chaos bij het rijbewijsbureau. Door chaos bij het CBR waren duizenden rijbewijzen verlopen en automobilisten mochten niet meer rijden.

 • woeker-1200x800

  Allianz compenseert woekerpolissen

  De Consumentenbond en Allianz zijn het eens over een compensatieregeling voor polishouders. Polishouders met een beleggingsverzekering van Abbey Leven, FinLife, Royal Nederland Levensverzekering, Universal Leven en Zwolsche Algemeene, krijgen een vergoeding van minimaal €500.

 • Mediapool collectieve schadevergoeding 1200x800

  WAMCA - Collectief schadevergoeding eisen

  Na 30 jaar actievoeren is het sinds 2020 mogelijk om collectief schadevergoeding te claimen. Dankzij de WAMCA kunnen belangenorganisaties naar de rechter stappen om namens een groep gedupeerden schadevergoeding te claimen. Wij pleitten sinds 1988 voor de mogelijkheid om collectief schadevergoeding te eisen.

Goeie actie? Word lid

De Consumentenbond bestaat voor en dankzij jou. Als je lid wordt, steun je ons werk en kunnen we blijven strijden voor een eerlijke en veilige markt. Vind jij dat net als wij belangrijk? Voor €5 per maand heb je direct toegang tot meer dan 1500 testresultaten. En kunnen wij voor jouw belangen op blijven komen. Doen dus!

Bekijk onze lidmaatschappen