icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Voedingstests

Welke producten uit de supermarkt zijn lekker? Welke zijn gezond? En kloppen de kreten en claims wel die op de verpakking staan? We hebben honderden producten voor je getest.

Header Voedingstests 1200x675px
Wij kijken hoe producten zijn samengesteld. We vergelijken merken uit dezelfde productgroepen met elkaar en kijken of claims en andere informatie op de verpakking kloppen. Soms laten we producten proeven door consumenten of experts. Zo helpen wij je om goede keuzes te maken.
thomas cammelbeeck

Thomas Cammelbeeck   Expert voeding & gezondheidBijgewerkt op:13 september 2023

Gezonde keuzes makkelijk maken

De ene zuiveldrank, appelmoes of vegaburger is de andere niet. Waar het ene product gezond is, kan het andere (stiekem) behoorlijk veel suiker, zout of verzadigd vet bevatten. Terwijl het er misschien heel gezond uitziet door de verpakking of claims. Daarom vergelijken we merken uit dezelfde productgroepen met elkaar. We letten daarbij bijvoorbeeld op trucs van fabrikanten om producten gezonder te laten lijken dan ze zijn. 

Om een voedingsmiddel te beoordelen, onderzoeken we ze op de volgende onderdelen:

Je leest onze uitgebreide producttests met een lidmaatschap Kies & Koop of Veilig en Vertrouwd.

Beste uit de Test & Beste Koop

Vaak krijgen voedingsmiddelen een testoordeel. Het beste product belonen we met het predicaat Beste uit de Test. Het product met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding verdient het predicaat Beste Koop.

Waar letten we op per productgroep?

Nutri-Score

Keuzes maken in de supermarkt kan lastig zijn. Daarom zijn wij voor de invoering van het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Daarmee vergelijk je producten in een oogopslag. Zonder dat je op de achterkant van de verpakking de kleine lettertjes en cijfertjes hoeft af te speuren.

Artikelen binnen Voedingstests

Populaire artikelen

 • Header Notenmix 1200x800

  Eet je gezond met de lekkerste notenmix

  Elke dag een handje ongezouten noten eten is gezond. Toch haalt bijna niemand deze aanbeveling. Met de lekkerste notenmix wordt dit heel eenvoudig.
 • Visvervangers groepsfoto 1200X800

  Visvervangers: niet zo gezond als echte vis

  Veel plantaardige visvervangers zijn niet zo gezond als echte vis. We onderzochten 22 producten en helaas kunnen we slechts 3 visvervangers aanraden. Deze bevatten dezelfde unieke visvetzuren als echte vis.
 • Roggebrood

  Test gezondste roggebrood

  In rogge zit veel meer vezels dan in tarwe. Maar let op, in roggebrood zit vaak minder rogge dan je denkt. Wij helpen je de echte vezelbom van puur rogge te kiezen.
 • Plantaardige yoghurt openingsbeeld

  Plantaardige yoghurt

  Plantaardige yoghurt, dat is toch nooit zo gezond als ‘echte’ zuivel? Toch wel! Als je slim kiest, zit er alles in wat yoghurt gezond maakt.