icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Voedingstests

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Voedingstests.


2019

18 februari 2019

Geproefd: Hüttenkwark

Deze mix van kwark en hüttenkäse is een nieuwkomer in het zuivelschap. Wij lieten 20 mensen proeven en keken naar de voedingswaarde.

30 januari 2019

Geproefd: verse groenteshots

Albert Heijn verkoopt verse groenteshots: smoothies met maar liefst 75 gram groente en een beetje fruit. Zijn deze groenteshots gezond?

22 januari 2019

Veiligheid hamburgers

Naast McDonalds of Burger King kun je voor een burger tegenwoordig terecht in hippe hamburgerrestaurants. Maar hoe veilig zijn de hamburgers in de horeca?

2018

21 december 2018

Voordelige budgetmerken in de supermarkt

Waar moet je zijn voor de goedkoopste basisboodschappen? Hoeveel bespaar je als je alleen de voordeligste producten koopt in plaats van A-merken?

19 december 2018

Geproefd: chips van misvormde groente

Bij Albert Heijn XL vind je ‘Buiten Beentjes chips’ in de smaken paprika en ui. Het wordt gemaakt van ‘misvormde’ groenten die anders worden weggegooid. We proefden beide varianten en keken naar de voedingswaarde.

20 november 2018

Geproefd: vegetarische rookworsten

We proefden 4 vegetarische rookworsten en bekeken hoe gezond ze zijn. Ze zijn niet allemaal even smakelijk. Bekijk onze test.

Nieuws | 16 oktober 2018

Hoe lang blijft water 'goed'?

Als een glas water al dagen op je nachtkastje staat, kun je het dan nog drinken? Of krijgen micro-organismen de overhand? Het antwoord zal je verbazen. Zelfs als het vies smaakt of oud is, blijft het veilig om te drinken.

Test | 27 september 2018

Drie nieuwe vleesvervangers geprobeerd

Wij testten nieuwe 100% plantaardige alternatieven: de vegetarische Biefstukc van Vivera, Nuggets van Boon en Knakwortels van de gelijknamige start-up.

Test | 25 september 2018

Ketchup is vaak rode suikerpot

In sommige ketchups zit veel suiker. Maar je ziet steeds meer varianten met minder toegevoegde suiker. Wij testten die varianten én de reguliere ketchups.

Test | 18 september 2018

Spread the peas!

Spread the peas. Onder deze vrolijke naam verkoopt Jumbo sinds kort zoet broodbeleg op basis van bonen en honing. Weinig proevers waren echt enthousiast.

Test | 28 augustus 2018

Test tafeltje-dek-je-maaltijden

Voor wie niet meer zelf kan koken is een maaltijdservice bezorgd aan huis een uitkomst. Maar zijn ze wel gezond? Hoe is de service? We testten 8 aanbieders.

Test | 28 augustus 2018

Appelstroop? Suikerstroop!

In veel appelstropen zit vooral suikerbiet en een beetje appel. Wij testten appelstropen en varianten van 100% appel op ijzer- en suikergehalte en op smaak.

3 augustus 2018

Voordeelverpakkingen

Groter is beter, zou je denken, maar uit ons onderzoek blijkt dat niet altijd op te gaan. Meestal ben je goedkoper uit als je een voordeelverpakking koopt.

Test | 11 juli 2018

Burgers uit de zee

Het merk Seagreen verkoopt visburgers die merendeels uit de zeewiersoort wakame bestaan. Wij lieten de zalm- en tonijnburger door proevers beoordelen.

Test | 3 juli 2018

Maaltijdsalade: welke is het lekkerst?

Kant-en-klare maaltijdsalades lijken gezond maar de hoeveelheid groenten houdt niet over. En in een aantal salades troffen we flink wat suiker of zout aan.

Test | 30 mei 2018

Sauzen zonder suiker getest

Aan veel sauzen wordt suiker toegevoegd. Albert Heijn introduceert daarom mayonaise en ketchup zonder toegevoegde suiker. Vallen de sauzen in de smaak?

Test | 30 april 2018

Vanille-ijs: lightvarianten getest

Caloriearm of eiwitrijk ijs klinkt gezond. Maar is het echt gezond en lekker? We lieten panelleden vanille-ijs van Oppo, Koupe en Breyers testen.

Test | 27 maart 2018

Mozzarella: koemelk of buffelmelk?

Is er verschil tussen mozzarellla van buffelmelk en van koemelk? Wij testten 7 buffelmozzarella’s en 12 koemelkmozzarella’s. Hoe lekker en gezond zijn ze?

Nieuws | 27 februari 2018

Verschil in prijs bij dezelfde supermarkten

Sommige supermarkten hanteren niet altijd dezelfde prijs voor hetzelfde product. Wat je in het ene filiaal koopt, heeft niet altijd dezelfde prijs in een andere supermarktvestiging van dezelfde keten.

Test | 22 februari 2018

Blue Band Fruit & Groente Spread

Hoe gezond en lekker is Blue Band Fruit & Groente Spread? Wij keken wat erin zit en lieten het proeven door 39 kinderen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in