icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Voedingstests

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Voedingstests.


2024

Nieuws | 26 april 2024

Bijna driekwart van de maaltijdmixen is ongezond zout

Fabrikanten stoppen in hun maaltijdmixen vaak ongezond veel zout. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Driekwart van de maaltijden bevat na bereiding meer dan de maximaal 2 gram zout die het Voedingscentrum adviseert voor de hoofdmaaltijd.

22 april 2024

Maaltijdmixen: een smakeloze zoute hap

Een gerecht gemaakt met een maaltijdmix bevat in bijna driekwart van de gevallen ongezond veel zout.

27 februari 2024

Eet je gezond met de lekkerste notenmix

Elke dag een handje ongezouten noten eten is gezond. Toch haalt bijna niemand deze aanbeveling. Met de lekkerste notenmix wordt dit heel eenvoudig.

6 februari 2024

Visvervangers: niet zo gezond als echte vis

Veel plantaardige visvervangers zijn niet zo gezond als echte vis. We onderzochten 22 producten en helaas kunnen we slechts 3 visvervangers aanraden. Deze bevatten dezelfde unieke visvetzuren als echte vis.

2023

19 december 2023

Test gezondste roggebrood

In rogge zit veel meer vezels dan in tarwe. Maar let op, in roggebrood zit vaak minder rogge dan je denkt. Wij helpen je de echte vezelbom van puur rogge te kiezen.

14 december 2023

Plantaardige yoghurt

Plantaardige yoghurt, dat is toch nooit zo gezond als ‘echte’ zuivel? Toch wel! Als je slim kiest, zit er alles in wat yoghurt gezond maakt.

21 november 2023

Lokfruit: misleiding met fruit

Fabrikanten tonen op de voorkant van verpakkingen graag duurdere fruitsoorten, zoals bessen en aardbeien. Terwijl die vaak nauwelijks of soms zelfs niet in het product zitten. Wij laten je de trucs zien.

23 oktober 2023

Volkoren vaak duurder dan wit

Witte graanproducten zijn niet zo gezond maar vaak wel lekker goedkoop. Een ongezonde prijsdrempel. Lidl en Albert Heijn geven het goede voorbeeld door de prijs van volkoren te verlagen naar die van wit.

Nieuws | 5 oktober 2023

Aanbod volkoren onder de maat, Consumentenbond wil wettelijke maatregelen

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt zelden volkoren granen bevatten. De Consumentenbond wil dat de overheid wettelijke maatregelen neemt om het aanbod in de supermarkten gezonder te maken.

5 oktober 2023

Test volkorengranen in kant-en-klaarmaaltijden

Volkoren is gezond. Toch zijn in bijna alle kant-en-klaarmaaltijden de granen niet volkoren. Wat gaat het mis?

26 september 2023

Test vega-kipstukjes: veel smaakverschil

Met de juiste vega-kipstukjes maak je een lekkere en gezonde maaltijd zonder kip. Maar het is nog niet zo makkelijk om kip na te maken. Welke merken komen in de buurt? En hoe gezond zijn ze?

25 augustus 2023

Tips voor gezond eten

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Een goede basis is het belangrijkst: meer plantaardig, vooral onbewerkt en lekker gevarieerd. We geven je tips.

4 juli 2023

Test donker stokbrood

Donker stokbrood is niet altijd het gezondst. Wij onderzochten 13 donkere stokbroden en de helft is eigenlijk witbrood.

30 mei 2023

Test rijstwafels: lekker en gezond

Rijstwafels zijn een populair tussendoortje. Dat heeft een goede reden, want ze zijn lekker en gezond. Dat blijkt uit onze test van 24 naturel rijstwafels.

25 april 2023

Test 100% pindakaas: grote smaakverschillen

Puur pinda’s, niks meer. Dat is 100% pindakaas. Toch zijn de smaakverschillen tussen de 32 potjes uit de supermarkt groot. Hoe kan dat?

8 maart 2023

Test appelmoes

In de supermarkt vind je inmiddels appelmoes zonder toegevoegde suiker. Smaakt die net zo lekker? Wij testten 24 varianten appelmoes en lieten het proeven door een smaakpanel.

27 februari 2023

Gezondere vegaburgers: welke kies je?

Vegaburgers zijn duurzamer en gezonder dan burgers van rundvlees. Maar de meeste zijn niet echt 'gezond'. Welke kun je als flexitariër, vegetariër of veganist het best kiezen?

16 januari 2023

Test duurzamere filterkoffie

Filterkoffie met een topkeurmerk garandeert een duurzamer bakkie. Zes experts proefden 35 soorten en filterden daar de lekkerste uit.

2022

19 december 2022

Test rode kool met appel

Welke rode kool met appel is het lekkerst en het gezondst? Wij testten 25 varianten rode kool met appel.

Nieuws | 30 november 2022

Advies Gezondheidsraad steun in rug voor snelle invoering Nutri-Score

De Gezondheidsraad adviseert positief over het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Volgens de raad kan het kleurenlogo consumenten helpen bewuste keuzes te maken. De Consumentenbond roept de staatssecretaris op haast te maken met de officiële toelating van het logo in Nederlandse supermarkten.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in