icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Archief Voedingstests

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Voedingstests.


2023

16 januari 2023

Test duurzamere filterkoffie

Filterkoffie met een topkeurmerk garandeert een duurzamer bakkie. Zes experts proefden 35 soorten en filterden daar de lekkerste uit.

2022

19 december 2022

Test rode kool met appel

Welke rode kool met appel is het lekkerst en het gezondst? Wij testten 25 varianten rode kool met appel.

Nieuws | 30 november 2022

Advies Gezondheidsraad steun in rug voor snelle invoering Nutri-Score

De Gezondheidsraad adviseert positief over het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Volgens de raad kan het kleurenlogo consumenten helpen bewuste keuzes te maken. De Consumentenbond roept de staatssecretaris op haast te maken met de officiële toelating van het logo in Nederlandse supermarkten.

25 oktober 2022

Test online supermarkten

In online supermarkten ontbreekt vaak wettelijk verplichte voedingsinformatie. De informatie is in geen enkele onderzochte webwinkel altijd volledig. Welke supers doen het beter?

6 oktober 2022

Test duurzamere kaas

Duurzamer geproduceerde kaas is beter voor dier en milieu. Maar wanneer is kaas écht duurzamer en hoe smaakt die dan?

30 augustus 2022

Test meergranenbrood

Is meergranenbrood echt zo gezond en lekker als het lijkt? Wij testten 17 bruine en volkoren meergranenbroden uit de supermarkt.

9 mei 2022

Geproefd: Vegan ei-vervangers

Met een ei-vervanger maak je roerei of een omelet zonder eieren. Wij probeerden 2 merken. Zijn deze veganistische baksels net zo lekker als een echt roerei? En hoe zit het met de prijs? 

25 april 2022

Mager gehakt toch niet zo mager

Mager gehakt uit de supermarkt is veel vetter dan je zou denken. Dat blijkt uit onze steekproef onder supermarktgehakt.

5 april 2022

Geproefd: Vegetarische Vissticks

Smaken vegetarische vissticks naar vis? En zijn ze een goede vervanger als het gaat om voedingswaarde? Wij proefden Iglo’s Vegetarische Vissticks.

Test | 29 maart 2022

Test aardbeienspread

Fruitspread is niet hetzelfde als jam. Wij testten 19 aardbeienspreads op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Welke is de beste?

3 maart 2022

Geproefd: Bonduelle Lunch Bowl

Een kant-en-klare lunch uit een zakje. Nog gezond ook, dankzij groenten en peulvruchten. Maar is de Bonduelle Lunch Bowl ook lekker? 

1 februari 2022

Claims op ongezonde producten

Op allerlei ongezonde producten staan voedings- en gezondheidsclaims. Zoals ‘bron van vezels’ en ‘rijk aan vitamine C’. Maar koek en frisdrank zijn daarmee niet ineens gezond. Trap er niet in.

Test | 25 januari 2022

Vegetarische rookworst getest

In de supermarkt vind je meer en meer vleesvervangers. Zo ook vegetarische rookworsten. Wij testten 7 soorten. Welke is de beste?

19 januari 2022

Geproefd: AH Erwtendrink ongezoet

Naast haver-, amandel- of sojadrink is er nu ook een zuivelvervanger op basis van erwteneiwit: erwtendrink. Is dat lekker? En zit daar voldoende eiwit in?

2021

Nieuws | 21 december 2021

Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

Veel consumenten weten niet dat rode wijn meer calorieën bevat dan droge witte wijn. Dit komt doordat ingrediënten en voedingswaarde zelden op het etiket staan. De Consumentenbond roept op tot een verplichte etikettering.

Nieuws | 9 december 2021

Kruidenmixen: weinig kruiden, veel goedkope vulling

Een zakje of potje kruidenmix bevat vaak weinig kruiden en specerijen. De rest is goedkope opvulling, zoals zout, (paneer)meel, suikers of groente. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

6 december 2021

Opmerkelijke ingrediënten in kruidenmixen

Kruidenmixen bevatten vaak weinig kruiden en specerijen. De rest is goedkope opvulling. En dat voor een zeer hoge kiloprijs. Wij zochten naar opvallende voorbeelden.

6 december 2021

Geproefd: bananenbloesem van Fairtrade Original

Naast jackfruit als vleesvervanger is er nu ook bloesem als visvervanger in de supermarkt te koop: bananenbloesem uit blik. Hoe lekker, en hoe gezond is het?

19 november 2021

Minder gerookte zalm dan verwacht

Als je een pakje gerookte zalm van 100 gram koopt, verwacht je ook 100 gram vis te krijgen. In werkelijkheid haal je er een stuk minder vis uit. Hoe groot is het verschil?

14 oktober 2021

Geproefd: Let’s pannenkoekmixen met groente- en fruitpoeder

Bij Jumbo kun je pannenkoekenmixen kopen met groente- en fruitpoeder van het merk Let’s. De mixen zijn er in de smaken wortel, banaan-spinazie en aardbei. We proefden ze en bekeken hoe gezond het is.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in