
Aniek Aarsman Expert voeding & gezondheidGepubliceerd op:19 december 2022
Dit artikel is gebaseerd op het artikel 'Test rode kool met appel' uit de Consumentengids van december 2022.
Diepgevroren groente en groente uit blik of pot bevatten evenveel voedingsstoffen als onbewerkte groente. Door groente na het oogsten snel te conserveren blijven voedingsstoffen behouden. Maar soms voegen fabrikanten suiker en zout toe aan deze producten. Zo ook aan rode kool met appel die je in de supermarkt koopt. En dat maakt de rode kool iets minder gezond voor je.
Aan rode kool en appel voegen fabrikanten standaard azijn, suiker en zout toe. En vaak ook wat water. Voor de binding gebruiken ze mais- of aardappelzetmeel, zodat het niet te nattig is. Azijn is nodig voor de smaak. Ook voorkomt azijn dat rode kool blauw-paars kleurt en heeft het een conserverende werking. Toch verschillen de 25 varianten flink, ook al zijn de ingrediënten bijna hetzelfde. Dat komt door de hoeveelheid die er van deze ingrediënten in zit. Zo varieert de hoeveelheid appel van 3% tot 24%
Wij onderzochten 25 varianten rode kool met appel op smaak, gezondheid en duurzaamheid.

Kipfilet lijkt gezond. Het is mager vlees en eiwitrijk. En het is makkelijk voor op de boterham. Maar wat krijg je eigenlijk echt op je bord?

In de supermarkt is er een enorme keuze aan kant-en-klare soepen: zakken, in blik of uit de koeling. Helaas zijn ze bijna allemaal vrij zout. Welke tomatensoep is het best?

De prijzen van rundgehakt zijn flink gestegen. Wat koop je dan? Er zijn alternatieven die goedkoper zijn. En soms ook gezonder en duurzamer.
