icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pastasaus bolognese: meer gezond dan authentiek

Test
|
Voor een snelle bord spaghetti kan je kiezen voor kant-en-klare bolognesesaus. Daar zijn er liefst 18 van te vinden in de supermarkt. Authentiek zijn ze niet, maar van de meeste maak je een prima pastamaaltijd. Welke saus is de beste?
Kajo_Mo_200x200

Kajo Mo   Expert voeding & gezondheidGepubliceerd op:28 april 2021

Pastasaus met spaghetti

Test pastasaus bolognese

Laatste update: 28 april 2021

Wij zijn er bijna..

3 highlights uit de test

 1. 1
  Niet authentiek

  Veel verpakkingen wekken een authentieke indruk, met kreten als ‘volgens Italiaans recept’. Maar daar bevatten de Hollandse sauzen te weinig vlees en te veel toevoegingen voor. Slechts 1 product komt in de buurt van de Italiaanse ‘ragù alla bolognese’.

 2. 2
  Gezonder dan in Italië

  De bolognesesauzen uit de supermarkt zijn een stuk gezonder dan het originele recept. Omdat het vlees schaars is, bevatten ze weinig verzadigd vet. Tomaat is het grootste deel. De hoeveelheid zout valt ook mee, al krijgen 2 producten daar wel een onvoldoende voor.

 3. 3
  Prima smaak

  De meeste kant-en-klare bolognesesauzen scoren een voldoende voor smaak. Ook een saus met vegetarisch ‘vlees’ kan er prima mee door. Wel steekt de lekkerste saus er met kop en schouders boven uit.

Conclusie

De Beste uit de Test is ook duidelijk de lekkerste. Proevers vinden hem lekker kruidig en vol van smaak. Maar er zit ook best wat zout in. De prijs ligt rond het gemiddelde, al is de Beste Koop nog een stuk goedkoper.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue
Artikelen binnen Voedingstests

Populaire artikelen

 • Header Notenmix 1200x800

  Eet je gezond met de lekkerste notenmix

  Elke dag een handje ongezouten noten eten is gezond. Toch haalt bijna niemand deze aanbeveling. Met de lekkerste notenmix wordt dit heel eenvoudig.
 • Visvervangers groepsfoto 1200X800

  Visvervangers: niet zo gezond als echte vis

  Veel plantaardige visvervangers zijn niet zo gezond als echte vis. We onderzochten 22 producten en helaas kunnen we slechts 3 visvervangers aanraden. Deze bevatten dezelfde unieke visvetzuren als echte vis.
 • Roggebrood

  Test gezondste roggebrood

  In rogge zit veel meer vezels dan in tarwe. Maar let op, in roggebrood zit vaak minder rogge dan je denkt. Wij helpen je de echte vezelbom van puur rogge te kiezen.
 • Plantaardige yoghurt openingsbeeld

  Plantaardige yoghurt

  Plantaardige yoghurt, dat is toch nooit zo gezond als ‘echte’ zuivel? Toch wel! Als je slim kiest, zit er alles in wat yoghurt gezond maakt.