icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Pastasaus bolognese: meer gezond dan authentiek

Test
|
Voor een snelle bord spaghetti kan je kiezen voor kant-en-klare bolognesesaus. Daar zijn er liefst 18 van te vinden in de supermarkt. Authentiek zijn ze niet, maar van de meeste maak je een prima pastamaaltijd. Welke saus is de beste?
kajo mo

Kajo Mo , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 28 april 2021

Pastasaus met spaghetti

Test pastasaus bolognese

Laatste update: 28 april 2021

Wij zijn er bijna..

3 highlights uit de test

 1. 1
  Niet authentiek

  Veel verpakkingen wekken een authentieke indruk, met kreten als ‘volgens Italiaans recept’. Maar daar bevatten de Hollandse sauzen te weinig vlees en te veel toevoegingen voor. Slechts 1 product komt in de buurt van de Italiaanse ‘ragù alla bolognese’.

 2. 2
  Gezonder dan in Italië

  De bolognesesauzen uit de supermarkt zijn een stuk gezonder dan het originele recept. Omdat het vlees schaars is, bevatten ze weinig verzadigd vet. Tomaat is het grootste deel. De hoeveelheid zout valt ook mee, al krijgen 2 producten daar wel een onvoldoende voor.

 3. 3
  Prima smaak

  De meeste kant-en-klare bolognesesauzen scoren een voldoende voor smaak. Ook een saus met vegetarisch ‘vlees’ kan er prima mee door. Wel steekt de lekkerste saus er met kop en schouders boven uit.

Conclusie

De Beste uit de Test is ook duidelijk de lekkerste. Proevers vinden hem lekker kruidig en vol van smaak. Maar er zit ook best wat zout in. De prijs ligt rond het gemiddelde, al is de Beste Koop nog een stuk goedkoper.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Populaire artikelen

 • Gebruikstips_koffiezetapparaatontkalken

  Test duurzamere filterkoffie

  Filterkoffie met een topkeurmerk garandeert een duurzamer bakkie. Zes experts proefden 35 soorten en filterden daar de lekkerste uit.
 • Rode kool met appeltjes 1 1200x800

  Test rode kool met appel

  Welke rode kool met appel is het lekkerst en het gezondst? Wij testten 25 varianten rode kool met appel.
 • Nutriscore-1200x800
  Nieuws

  Advies Gezondheidsraad steun in rug voor snelle invoering Nutri-Score

  De Gezondheidsraad adviseert positief over het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Volgens de raad kan het kleurenlogo consumenten helpen bewuste keuzes te maken. De Consumentenbond roept de staatssecretaris op haast te maken met de officiële toelating van het logo in Nederlandse supermarkten.
 • online-shopping-reviews

  Test online supermarkten

  In online supermarkten ontbreekt vaak wettelijk verplichte voedingsinformatie. De informatie is in geen enkele onderzochte webwinkel altijd volledig. Welke supers doen het beter?