icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten

Veelgestelde vragen over vegetarisch, flexitarisch en veganistisch eten

Waar flexitariërs af en toe vlees van het menu schrappen, zeggen anderen vlees helemaal vaarwel. Sommige mensen laten zelfs alle dierlijke producten staan. Wat betekent dit voor je gezondheid? We beantwoorden een aantal veelgestelde vragen. 

Rosa Rolvink

Rosa Rolvink , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op:16 december 2019

heerlijk-veganistisch-eten-groenten

Flexitarisch eten 

Als je vlees niet afzweert maar af en toe (bewust) een vleesloze maaltijd eet ben je een flexitariër. Ruim de helft van alle Nederlanders eet 1 of meerdere keren per week geen vlees.

Vegetarisch eten

Een ‘echte’ vegetariër eet geen producten waarvoor dieren zijn gedood. Dus helemaal geen vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren en producten die daarvan zijn gemaakt. Zo eet een vegetariër ook geen kroepoek omdat er garnalen in verwerkt zijn. Ongeveer 5% van Nederland eet vegetarisch.

Naast vegetariërs heb je ook pescotariërs. Een pescotariër eet geen vlees maar wel vis en schaal- en schelpdieren. Net als vlees bevat vis veel eiwit.

Veganistisch eten

Veganisten eten helemaal geen producten die van dieren afkomstig zijn. Dus ook geen zuivel en eieren. 

Lees ook

Artikelen binnen Gezond eten

Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten

Nieuw & interessant