icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gezondgids 1

Gezondgids 1 2024 1200x1200Gezondgids 1 verscheen op dinsdag 6 februari. Hieronder enkele onderwerpen uit dit nummer. Abonnees kunnen nummer 1 en eerder verschenen edities ook online lezen.

   Gepubliceerd op:6 februari 2024

Onderwerpen

Plantaardige visvervangers
Eet elke week vis, is het advies van het Voedingscentrum. Maar wat als je liever geen vis eet? Zijn plantaardige vissticks, zalm en tonijn dan goede vervangers? Lees het artikel 'Goede vangst?' (pdf).

Gewrichtspijn
Gewrichtspijn gaat vaak gepaard met stijve gewrichten. Soms zijn de gewrichten ook rood, warm of dik. Er zijn verschillende oorzaken, zoals overbelasting en artrose. Rust houden is verstandig, maar blijf ook in beweging. In het boek Kwalen te lijf lees je van meer dan 80 kwalen welke zelfzorgmiddelen werken en welke niet. 

Stikstof
De hoeveelheid stikstof in de lucht is in Nederland relatief hoog in vergelijking met andere Europese landen. Hoe schadelijk is dat voor je gezondheid? En luchtvervuiling is niet alleen iets van de buitenlucht. De lucht binnenshuis kan zelfs vervuilder zijn dan de buitenlucht.

Nieuw gedrag vasthouden
Het nieuwe jaar is al weer even bezig. Is het gelukt je goede voornemens na te komen? Of heb je daarvoor nog een duwtje nodig? Misschien kunnen onze tips helpen. Lees meer in ons boek Zo blijf je fit en gezond.