icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inboedel op waarde schatten

Nieuws
|
Na een verhuizing of scheiding kan je inboedelwaarde veranderen. En ben je misschien ineens onderverzekerd of je betaalt juist te veel. Maakt je inboedelverzekeraar gebruik van een inboedelwaardemeter, dan kun je daarmee nagaan of je actie moet ondernemen.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:21 mei 2012

Bij onderverzekering is de werkelijke waarde van je inboedel hoger dan de verzekerde waarde. Bij schade krijg je dan te weinig uitgekeerd. Bij oververzekering betaal je juist teveel. Bij veranderingen in je woon- en leefsituatie is het dus handig je inboedelwaarde te checken. Meestal doe je dit bij je tussenpersoon of verzekeraar. Als je verzekeraar gebruik maakt van een inboedelwaardemeter, kun je daarmee ook zelf de globale waarde berekenen. En bij een groot verschil met de verzekerde waarde is het natuurlijk slim om direct aan te kloppen bij je verzekeraar.

Inboedelwaardemeter

De inboedelwaardemeter is niet meer dan een hulpmiddel: de globale waarde kan niet zomaar worden overgenomen in de verzekeringspolis. Verzekeraars en tussenpersonen horen je heldere informatie te geven over onder- en oververzekering. Check ook of je verzekeraar een garantie geeft tegen onderverzekering, dat krijg je dan afzonderlijk verstrekt.

Vergelijker

Vergelijk de verschillende inboedel- en opstalverzekeringen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test inboedelverzekeringen