icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Alleen goudvis gedekt bij Centraal Beheer

Nieuws
|
Mensen met huisdieren doen er goed aan hun inboedelverzekering eens tegen het licht te houden. De dekking van schade aan en door huisdieren loopt sterk uiteen, zo blijkt uit een inventarisatie door het bureau Moneyview.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 30 december 2013

Zo zijn huisdieren bij Centraal Beheer Achmea specifiek uitgesloten van dekking op de inboedelverzekering, met uitzondering van schade aan vissen door een defect aquarium. EAG Assuradeuren en London Verzekeringen gaan iets verder: alleen schade aan huisdieren door brand of een defect aquarium wordt vergoed, maar wel tot €1000 per gebeurtenis.

Maximumvergoeding

Aegon vergoedt uitsluitend schade aan huisdieren door ongevallen buiten de woning en diefstal uit de woning, eveneens tot maximaal €1000. Ook bij Kroodle, Kruidvat (€1000), Klaverblad Royaal (€1250), De Nederlanden van Nu (€2000), ASR, BLG Wonen, Delta Lloyd, Ohra, Reaal, SNS Bank (€2500) en Avéro Achmea (€10.000) is de vergoeding aan een maximum gebonden.

Nieuwwaarde

Bij de meeste verzekeraars wordt schade aan huisdieren op dezelfde manier vergoed als andere inboedel. Dat wil zeggen tegen nieuwwaarde, tenzij de dagwaarde op dat moment lager is dan 40% van die nieuwwaarde. In dat geval wordt slechts de dagwaarde vergoed. Uitzondering is de extra uitgebreide inboedelverzekering van de Noordhollandsche van 1816, die altijd de dagwaarde uitkeert.

Beste huisdierdekking

De beste huisdierendekking bieden de allriskpolissen van ING, Nationale-Nederlanden, Turien & Co en ZLM. Zij vergoeden ook de schade aan de inboedel veroorzaakt dóór (huis)dieren zonder beperkingen. De Goudse, Generali en Lancyr zijn op dit vlak het minst aan te bevelen. Zij vergoeden noch schade aan, noch schade door huisdieren.

Bron: Moneyview

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws

Test inboedelverzekeringen