icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

United Insurance kampioen eigen risico

Nieuws
|
United Insurance verhoogde op 20 januari het algemene eigen risico op de inboedel- en de opstalverzekering naar €500. Geen enkele andere woonverzekeraar heeft zo’n hoog standaard eigen risico.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 2 februari 2015

InShared en Verzekeruzelf.nl hanteren allebei een algemeen eigen risico van €250, maar dat wordt minder als de schade door een aangesloten schadebedrijf wordt gerepareerd. United Insurance biedt die optie niet.

Recht tot opzeggen

Het toepassen of verhogen van een eigen risico is voor verzekeraars een eenvoudige manier om de schadelast te beperken. Klanten hebben dan wel het recht om de verzekering op te zeggen. Desondanks is bij de meeste maatschappijen het algemene of overall eigen risico standaard €0.

Keuzemogelijkheden

Bij 2 op de 5 verzekeraars kun je kiezen tussen verschillende hoogtes van eigen risico, variërend van €0 tot €1000. Die laatste optie wordt alleen geboden door Aegon en Kruidvat. Een hoger eigen risico betekent logischerwijs een lagere premie. De meeste keuzemogelijkheden (5) biedt Nationale-Nederlanden.

Bron: Moneyview

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws

Test inboedelverzekeringen