icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

United Insurance kampioen eigen risico

Nieuws
|
United Insurance verhoogde op 20 januari het algemene eigen risico op de inboedel- en de opstalverzekering naar €500. Geen enkele andere woonverzekeraar heeft zo’n hoog standaard eigen risico.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:2 februari 2015

InShared en Verzekeruzelf.nl hanteren allebei een algemeen eigen risico van €250, maar dat wordt minder als de schade door een aangesloten schadebedrijf wordt gerepareerd. United Insurance biedt die optie niet.

Recht tot opzeggen

Het toepassen of verhogen van een eigen risico is voor verzekeraars een eenvoudige manier om de schadelast te beperken. Klanten hebben dan wel het recht om de verzekering op te zeggen. Desondanks is bij de meeste maatschappijen het algemene of overall eigen risico standaard €0.

Keuzemogelijkheden

Bij 2 op de 5 verzekeraars kun je kiezen tussen verschillende hoogtes van eigen risico, variërend van €0 tot €1000. Die laatste optie wordt alleen geboden door Aegon en Kruidvat. Een hoger eigen risico betekent logischerwijs een lagere premie. De meeste keuzemogelijkheden (5) biedt Nationale-Nederlanden.

Bron: Moneyview

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test inboedelverzekeringen