Meeste webbrowsers bevatten lekken
Peter Kulche Expert ElektronicaGepubliceerd op:18 februari 2011
Zo kunnen ouders en leraren leren op de site lezen hoe ze de standaard hulpmiddelen van Google kunnen gebruiken voor veiliger zoeken (met onder meer gefilterde resultaten) en hoe YouTube in veiligheidsmodus is om te schakelen. Er is een meldpunt voor ouders die vervelende en foute zaken kunnen doorgeven aan Google. Een aantal partners als Kind Online, Pestweb, Digivaardig & Digibewust geeft praktische adviezen. Ook enkele ouders geven in korte videofragmenten tips voor veiliger internetten met hun kroost.
Bron: Google
Meer nieuws
Nieuws|30 juli 2024
Stichting Take Back Your Privacy in hoger beroep in TikTok-zaak
Nieuw & interessant
- 13 aug.
Let op bij ‘advertentieprivacy’ in Chrome
In Google Chrome krijg je de vraag of je de functie ‘advertentieprivacy’ wilt inschakelen. We zijn nog niet enthousiast. ‘Nee’ is op dit moment beter voor je privacy dan ‘Ja’. - Nieuws | 30 jul.
Stichting Take Back Your Privacy in hoger beroep in TikTok-zaak
Op 30 juli 2024 heeft Stichting Take Back Your Privacy – ondersteund door de Consumentenbond – bij het Gerechtshof Amsterdam toegelicht waarom zij hoger beroep heeft ingesteld in de TikTok-zaak. - 7 mrt.
Nieuwe wet geeft internetgebruikers meer keuzevrijheid
Vanaf 7 maart moeten de grootste techbedrijven zich houden aan Digital Markets Act (DMA). De EU-verordening moet de marktmacht van de grootste techbedrijven inperken en zorgen dat internetgebruikers meer keuzevrijheid krijgen. - 7 mrt.
Nieuwe regels moeten online platforms veiliger maken
Onlineplatforms moeten beter omgaan met jouw meldingen over illegale zaken op het platform. Zij moeten vanaf nu voldoen aan de Digital Services Act (DSA).