icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Sock Ons

Eerste indruk
|
De Sock On is een over-sok voor baby's die ervoor moet zorgen dat de gewone sokjes niet uit kunnen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en in de maten 0-6 maanden en 6-12 maanden. Ideaal voor in de winter of juist niet? Wij vroegen onze Consumentenbond Baby & Kind Facebook-volgers wat ze van de Sock Ons vinden. Er is massaal gereageerd.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert kinderwagensGepubliceerd op:11 december 2015

MerkSock Ons

Richtprijs€ 6 - € 14 (wij kochten ze voor €10,90)

Sock-ons-eerste-indruk

Sock Ons: review

Conclusie

Verreweg de meeste ouders vinden de Sock Ons ideaal. Ongeveer 2 op de 3 ouders reageerde enthousiast. Hun kleintje krijgt de sokken echt niet meer uit en de voetjes blijven lekker warm. Ook blijven de sokjes zo goed dat ze voor meerdere kinderen gebruikt kunnen worden.

Te klein

Helaas passen niet alle baby's de Sock Ons. Voor sommige voetjes zijn de Sock Ons erg strak en kunnen de voetjes afknellen. Hou dit goed in de gaten, want te strakke sokjes kunnen juist koude voetjes veroorzaken. De grotere maat kan hier soms wel uitkomst bieden. Ook geven een aantal ouders aan dat de Sock Ons al snel te klein worden. De kleinste maat zou dan al na 3 maanden niet meer passen.

Niet het mooiste

Naast het knellen van de Sock Ons noemen ouders het uiterlijk ook als belangrijke reden om ze niet te gebruiken. Sommigen vinden de sokjes zelfs een soort therapeutische uitstraling hebben. Gelukkig hebben we ook wat praktische adviezen gekregen om de voetjes van je kleintje op een andere manier warm te houden.

  • Bambino babysokjes. Opvallend is hoe vaak dit merk genoemd wordt als sokjes die wel blijven zitten. Ze zijn (online) te koop bij het Kruidvat.
  • Een maillots uittrekken is bijna ondoenlijk voor kleintjes. Ze zijn ook lekker warm onder een broek in de wintermaanden. Er zijn ook maillots voor jongens verkrijgbaar.
  • Kniekousen. Lekker warm onder een broek en zakken niet snel af.

Oppassen

Op de verpakking van de Sock Ons staat dat je de sokjes weer moet verwijderen wanneer je je kindje alleen laat. Dat lijkt ons dan weer wat minder handig, zeker omdat sokjes juist op de onbewaakte momenten uitgaan. Er zijn baby's die de Sock Ons wel uit krijgen en dan in hun mond stoppen. Hou dat goed in de gaten.

Lees ook:

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.