icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste kinderwagen

Wij testten bijna 50 goed verkrijgbare kinderwagens op prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn 2 soorten kinderwagens: combiwagens en buggy's. Een combiwagen heeft een reiswieg die je gebruikt voor een kleine baby. Later zet je er een zitje of autostoeltje op. Voor wat oudere kinderen gebruik je een buggy. Deze is doorgaans smaller en lichter dan een combiwagen. Op sommige buggy's kun je een autostoeltje bevestigen. 

Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden


 • BesteDetail-Kinderwagens-Kinderwagens-Kleur

  Wij testten zo'n 30 goedverkrijgbare combiwagens op gebruiksgemak, rijgedrag en stevigheid. De combiwagen die als Beste uit de Test komt scoort een 9,2 en kost €800. Eén combiwagen raden we af vanwege een veiligheidsissue.

  Beste uit de Test &  Beste Koop

  Testoordeel 9,2 Richtprijs € 800,-


 • BesteDetail-Kinderwagens-Buggys-kleur

  Wij testen buggy’s op gebruiksgemak, rijgedrag en stevigheid. De buggy met de hoogste score kreeg een 8,2, maar dit is een ouder model. Vanaf 2016 testten we 15 nieuwere buggy's. Deze zijn wat anders getest; sommige aspecten beoordelen we nu strenger. Predikaten zoals 'Beste uit de Test' en 'Beste Koop' delen we daarom alleen uit aan modellen die vanaf 2016 getest zijn. Let op: enkele buggy's krijgen een onvoldoende, 1 raden we zelfs af.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,9 Richtprijs € 180,-


  Beste Koop

  Testoordeel 7,4 Richtprijs € 100,-


De beste kinderwagens

Top 3 aandachtspunten uit de kinderwagentest

 • Prijs: de beste kinderwagens zijn niet altijd de duurste!
 • Gebruiksgemak: het in- en uitklappen gaat maar bij ongeveer 1 op de 5 kinderwagens heel gemakkelijk. Het besturen/rijden gaat beter: de meeste kinderwagens scoren daarop een 7 of hoger.
 • Boodschappenmand: bij bijna 1 op de 3 kinderwagen laat de boodschappenmand te wensen over. Deze is te klein en/of slecht toegankelijk.

Kies de beste kinderwagen en bespaar veel geld en gedoe! Bekijk de testresultaten.

De best geteste kinderwagens en buggy's

De kinderwagens en buggy's zijn onder andere getest op: gebruiksgemak, bestuurbaarheid, ergonomie (comfort, ruimte en ondersteuning voor het kind) en schoonmaakgemak. Wat blijkt? De prijs-kwaliteitverhouding van sommige kinderwagens laat te wensen over. Bekijk dus eerst de onafhankelijke kinderwagentest voordat je een kinderwagen koopt.

Hoe wij testen

Ons testpanel bestuurde de kinderwagens over verharde en onverharde grond en onderzocht de wendbaarheid door obstakels te ontwijken. Het gebruiksgemak onderzochten wij door:

 • de kinderwagens in- en uit te klappen.
 • het zitje, de reiswieg en een autostoeltje vast- en los te maken.
 • het gemak van het instellen van de rugleuning, voeten-/benensteun en duwstang te testen.
 • de kinderwagens de trap op en af te 'rijden' en te tillen.

We bekeken ook het comfort en de ergonomie van de kinderwagens en buggy's voor verschillende leeftijdsgroepen. Natuurlijk is ook de veiligheid van de wagens gecontroleerd en deden we een duurtest.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten

Vergelijk kinderwagens