icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste kinderwagen, door ons getest

Welke kinderwagen rijdt soepel, is praktisch, goed mee te nemen in de auto en komt goed uit onze veiligheidstests? Wij hebben het voor je uitgezocht door alle kinderwagens grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben kinderwagens voor je getest

Laatste update van de test: 5 april 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele test

  Onze onderzoekers testen elke kinderwagen uitgebreid volgens een vast testprogramma. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke kinderwagens goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We hebben 2 soorten kinderwagens getest: 3-in-1 kinderwagens die je vanaf de geboorte kunt gebruiken en buggy’s voor als je kind zelfstandig kan zitten. We bekeken hoe goed de kinderwagen rijdt, hoe prettig je kind zit en hoe veilig de wandelwagen is.

Lees hier hoe wij kinderwagens testen.

 • Kinderwagens highlight 1 - lekker rijden

  1. Lekker rijden en sturen

  De meeste kinderwagens rijden en sturen prima op een vlakke stoep. Daarom test ons gebruikerspanel alle wagens op allerlei soorten ondergrond. Met hun eigen kind in de wagen rijden ze over onder andere gras, grind, houtsnippers en rul zand. Het blijkt dat je niet per se een 'all terrain'-kinderwagen nodig hebt om bijvoorbeeld in de bossen of op het strand te wandelen.

 • Kinderwagens highlight 2 - comfort

  2. Comfort voor je kind

  Baby's tot 6 maanden moeten zoveel mogelijk kunnen bewegen. Ze hebben een ruime reiswieg nodig en moeten zo min mogelijk vastzitten in een tuigje. Voor kinderen die zitten is het belangrijk dat de rugleuning los van de zitting kan bewegen en platgelegd kan worden.

 • Kinderwagens highlight 3 - duwstang

  3. Duwstang hoog genoeg?

  Om lekker achter de kinderwagen te lopen is het belangrijk dat hij goed bij je lengte past. En dat je de duwstang of de handvatten in hoogte kunt verstellen. Dat kan meestal wel bij een 3-in-1-kinderwagen, maar niet altijd bij een buggy. Ook als ze verstelbaar zijn, zit er tussen wagens verschil in de hoogte. In de Kinderwagenvergelijker geven we aan welke wagens geschikt zijn voor lange mensen en voor gebruikers die wat kleiner dan gemiddeld zijn.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen kinderwagens op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van kinderwagens en tot alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste kinderwagen is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.