icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste buggy

Wij testen buggy’s op gebruiksgemak, rijgedrag en stevigheid. De buggy met de hoogste score kreeg een 8,2, maar dit is een ouder model. Vanaf 2016 testten we 15 nieuwere buggy's. Deze zijn wat anders getest; sommige aspecten beoordelen we nu strenger. Predikaten zoals 'Beste uit de Test' en 'Beste Koop' delen we daarom alleen uit aan modellen die vanaf 2016 getest zijn. Let op: enkele buggy's krijgen een onvoldoende, 1 raden we zelfs af.

Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden


De best geteste kinderwagens

Lees alles over de geteste kinderwagens, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport kinderwagens (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport kinderwagens
 • BesteDetail-Kinderwagens-Buggys-kleur

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 180,-

  Testoordeel 7,9

  1 review

 • BesteDetail-Kinderwagens-Buggys-kleur

  Beste Koop

  Richtprijs € 100,-

  Testoordeel 7,4

  1 review

De beste kinderwagens

Top 3 aandachtspunten uit de kinderwagentest

 • Prijs: de beste kinderwagens zijn niet altijd de duurste!
 • Gebruiksgemak: het in- en uitklappen gaat maar bij ongeveer 1 op de 5 kinderwagens heel gemakkelijk. Het besturen/rijden gaat beter: de meeste kinderwagens scoren daarop een 7 of hoger.
 • Boodschappenmand: bij bijna 1 op de 3 kinderwagen laat de boodschappenmand te wensen over. Deze is te klein en/of slecht toegankelijk.

Kies de beste kinderwagen en bespaar veel geld en gedoe! Bekijk de testresultaten.

De best geteste kinderwagens en buggy's

De kinderwagens en buggy's zijn onder andere getest op: gebruiksgemak, bestuurbaarheid, ergonomie (comfort, ruimte en ondersteuning voor het kind) en schoonmaakgemak. Wat blijkt? De prijs-kwaliteitverhouding van sommige kinderwagens laat te wensen over. Bekijk dus eerst de onafhankelijke kinderwagentest voordat je een kinderwagen koopt.

Hoe wij testen

Ons testpanel bestuurde de kinderwagens over verharde en onverharde grond en onderzocht de wendbaarheid door obstakels te ontwijken. Het gebruiksgemak onderzochten wij door:

 • de kinderwagens in- en uit te klappen.
 • het zitje, de reiswieg en een autostoeltje vast- en los te maken.
 • het gemak van het instellen van de rugleuning, voeten-/benensteun en duwstang te testen.
 • de kinderwagens de trap op en af te 'rijden' en te tillen.

We bekeken ook het comfort en de ergonomie van de kinderwagens en buggy's voor verschillende leeftijdsgroepen. Natuurlijk is ook de veiligheid van de wagens gecontroleerd en deden we een duurtest.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten