! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Koopadvies

Kinderwagen kopen: waar let je op?

Er is veel keus in kinderwagens. Probeer de wagen in elk geval uit voor je hem koopt. Vraag je ook af welk type kinderwagen je nodig hebt, hoe compact hij moet zijn en op welk terrein je de wagen gaat gebruiken. En, welke accessoires wil je hebben?

Noëlle van der Weel
Noëlle van der Weel

Expert Woning & Huishouden


1
Verschillende typen kinderwagens

2
Hoe vind je de juiste kinderwagen?

3
Tweedehands kinderwagen kopen

Een nieuwe 3-in-1-kinderwagen kost al gauw €800. Koop je er nog allerlei accessoires bij, dan loopt de prijs al snel op tot dik boven de €1000.  Het kost wat tijd, maar slim zoeken naar een goedkope kinderwagen kan je honderden euro's besparen. Of koop een tweedhands kinderwagen. Hoed je voor een tweedehandsmiskoop met deze handige checklist

Wij testen meer dan 100 kinderwagens waar een reiswieg op past, en ruim 40 buggy's. Handig om na te gaan of de gebruikte kinderwagen die je op het oog hebt, een goede keus is. 

Kinderwagen verkopen

Bekijk aan de hand van de checklist voor tweedehandskinderwagens of je de kinderwagen nog kunt verkopen. Je kunt een bruikbare kinderwagen ook doneren aan een kringloop- of weggeefwinkel. Is de wagen onbruikbaar? Lever hem dan in bij de gemeentelijke milieustraat.

4
Accessoires voor je kinderwagen

Voor een 3-in-1 kinderwagen en buggy zijn allerlei accessoires te koop die al dan niet precies bij de kinderwagen passen. Sommige accessoires  voor kinderwagens zijn heel handig of zelfs broodnodig. Maar er zijn ook accessoires die je nooit nodig zult hebben.

De populairste accessoires zijn:

Koop je veel losse accessoires bij de kinderwagen, dan zit je zo aan een paar honderd euro extra. Er zitten vaak grote prijsverschillen tussen accessoires van verschillende merken. Lang niet alle accessoires zijn uiteindelijk nodig. Voor dure merkaccessoires is er vaak een goedkoper alternatief. 

Bekijk welke accessoires handig zijn en welke (waarschijnlijk) niet

Artikel_accessoires

5
Let op de prijs van de kinderwagen

Een kinderwagen kost een hoop geld. Bedragen van dik boven de €1000 zijn geen uitzondering. Ook bijpassende accessoires kunnen de prijs flink opdrijven. 

Bij 3-in-1 kinderwagens is het niet ongebruikelijk dat je extra moet betalen voor de reiswieg. Bij deze kinderwagens is de reiswieg inbegrepen bij de prijs van het standaardmodel.

Ben je op zoek naar een goedkope kinderwagen? Met deze gouden tips kun je honderden euro's besparen als je een nieuwe kinderwagen gaat kopen. 

Koopadvies_channel3

6
Maak de juiste keuze

Wil je weten welke kinderwagen het beste bij je past? Beantwoord met onze keuzehulp een paar vragen en kies de juiste kinderwagen.

Help mij kiezen

Keuzehulp-Kinderwagens

Stel een vraag of help anderen

Welke wieltjes zijn geschikt voor rijden in het bos? En hoe lang mag mijn baby in een autozitje blijven liggen, als hij lekker aan het slapen is? Stel je vraag op het forum of deel je eigen ervaring.

 

Bekijk het forum