icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Parasol voor de kinderwagen

Een parasol op de kinderwagen om je kindje te beschermen tegen de felle zon klinkt noodzakelijk. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 12 maart 2021

6_parasol-luiertas-eenzaam

Voor de meeste 3-in-1-kinderwagens en ook buggy's is een bijpassende parasol te koop. Bij zo'n bijpassende parasol zitten dan gelijk de juiste bevestigingsmaterialen. Je kunt ook een parasol van een ander merk of een huismerk kopen, maar dan loop je het risico dat de bevestigingsmaterialen minder goed passen aan de kinderwagen.

Prijzen variëren van zo'n €10 à €15 voor een huismerkparasol tot bijna €60 voor de duurste merkparasols.  

Noodzakelijk?

Het is de vraag of een parasol echt noodzakelijk is. Je moet je baby goed beschermen tegen de felle zon, maar een parasol is niet voor iedereen de beste oplossing. Omdat je beweegt met de wagen, moet je hem steeds bijstellen. Voor ouders kan een parasol flink in de weg zitten bij het manoeuvreren met en inklappen van de kinderwagen.

Een alternatief is een (hydrofiele) doek die je met een paar wasknijpers of veiligheidsspelden aan de zonnekap vastzet. Dit ventileert wel minder goed, dus let erop dat er voldoende frisse lucht bij de baby kan komen.

Een hydrofiele doek beschermt je kindje niet zo goed tegen UV-straling. Houd daar rekening mee. Je kunt ook speciale doeken met een UV-filter kopen.  

Vergeet niet om jezelf en je kindje goed in te smeren met zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor

Lees meer over het gebruik van een hydrofiele doek voor de kinderwagen.

Lees ook:

 

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.