icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Parasol voor de kinderwagen kopen

Een parasol op de kinderwagen om je kindje te beschermen tegen de felle zon klinkt noodzakelijk. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert Woning & HuishoudenBijgewerkt op:12 maart 2021

6_parasol-luiertas-eenzaam

Bijpassende parasol

Voor de meeste 3-in-1-kinderwagens en ook buggy's is een bijpassende parasol te koop. Bij zo'n bijpassende parasol zitten dan gelijk de juiste bevestigingsmaterialen. Je kunt ook een parasol van een ander merk of een huismerk kopen, maar dan loop je het risico dat de bevestigingsmaterialen minder goed passen aan de kinderwagen.

Wat kost een kinderwagenparasol?

Prijzen variëren van zo'n €10 à €15 voor een huismerkparasol tot bijna €60 voor de duurste merkparasols.

Heb je een parasol voor je kinderwagen nodig?

Het is de vraag of een parasol echt noodzakelijk is. Je moet je baby goed beschermen tegen de felle zon, maar een parasol is niet voor iedereen de beste oplossing. Omdat je beweegt met de kinderwagen, moet je hem steeds bijstellen. Voor ouders kan een parasol flink in de weg zitten bij het manoeuvreren met en inklappen van de kinderwagen.

Hydrofiele doek

Een alternatief is een (hydrofiele) doek die je met een paar wasknijpers of veiligheidsspelden aan de zonnekap vastzet. Dit ventileert wel minder goed, dus let erop dat er voldoende frisse lucht bij de baby kan komen.

Een hydrofiele doek beschermt je kindje niet zo goed tegen UV-straling. Houd daar rekening mee.Je kunt ook speciale doeken met een UV-filter kopen.

Lees meer over het gebruik van een hydrofiele doek voor de kinderwagen.

Vergeet niet om jezelf en je kindje goed in te smeren met zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor