icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Parasol voor de kinderwagen kopen

Een parasol op de kinderwagen om je kindje te beschermen tegen de felle zon klinkt noodzakelijk. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert kinderwagensBijgewerkt op:25 april 2024

Parasol voor kinderwagen

Bijpassende parasol

Voor de meeste 3-in-1-kinderwagens en ook buggy's is een bijpassende parasol te koop. Bij zo'n bijpassende parasol zitten dan gelijk de juiste bevestigingsmaterialen. Je kunt ook een parasol voor je kinderwagen kopen van een ander merk of een huismerk. Je loopt dan wel het risico dat de bevestigingsmaterialen minder goed passen aan de kinderwagen.

Wat kost een kinderwagenparasol?

Prijzen variëren van zo'n €10 à €15 voor een huismerkparasol tot bijna €60 voor de duurste merkparasols.

Heb je een parasol voor je kinderwagen nodig?

Het is de vraag of een parasol echt noodzakelijk is. Je moet je baby goed beschermen tegen de felle zon. Maar een parasol is niet voor iedereen de beste oplossing. Omdat je beweegt met de kinderwagen, moet je hem steeds bijstellen. Voor ouders kan een parasol flink in de weg zitten bij het manoeuvreren met en inklappen van de kinderwagen.

Zonnescherm 

Er zijn ook zonneschermpjes te koop die je tussen de zonnekap en de duwstang kunt spannen. Het oppervlak van zo'n zonnescherm is veel groter dan van een parasol. Zo'n zonnescherm houdt dus meer zonlicht tegen dan een parasol. En je hoeft een zonnescherm ook niet steeds bij te stellen als de kinderwagen draait ten opzichte van de zon. En hij zit niet zo in de weg als een parasol. Kies voor een zonnescherm met een UV-filter.

(Hydrofiele) doek  

De goedkoopste oplossing is een (hydrofiele) doek die je met een paar wasknijpers of veiligheidsspelden aan de zonnekap vastzet. Maar dit is niet ideaal. Zo'n doek ventileert minder goed dan een parasol en een zonnescherm. En UV-stralen kunnen er gewoon doorheen, dus de huid van je kind is niet beschermd. 

Lees meer over het gebruik van een hydrofiele doek voor de kinderwagen.

Vergeet niet om jezelf en je kindje goed in te smeren met een geschikt zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor