icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hardloop-kinderwagen: voor- en nadelen

Hardloop-kinderwagens neem je makkelijk mee bij een rondje hardlopen. Een gewone kinderwagen is daar niet geschikt voor.  
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert kinderwagensBijgewerkt op:25 april 2024

4_hardloopwagen-bos

Ander ontwerp

Hardloop-kinderwagens hebben 3 wielen die groter zijn dan bij andere kinderwagens. De wielen staan ver uit elkaar, waardoor de wagen stabieler is dan een gewone kinderwagen. Ook is de vering beter. Voorbeelden van speciale hardloop-kinderwagens zijn de Thule Urban Glide, de Hauck Runner en de Bugaboo Runner. Er zijn geen hardloop-duowagens.

Niet voor jonge kinderen 

Bij het hardlopen hotst en botst de kinderwagen een stuk meer op en neer dan wanneer je gewoon wandelt. De vering van een hardloop-kinderwagen is wel beter dan die van een gewone kinderwagen maar vangt niet alle klappen op. Het is niet goed voor kleine kinderen om lange tijd zo heen en weer geschud te worden. Er wordt druk gewerkt aan Europese regelgeving voor hardloop-kinderwagens, maar het duurt nog wel even voor die er is. Let er in elk geval op dat je niet gaat hardlopen:

  • Met een kindje in de reiswieg.
  • Als je kindje jonger dan 9 maanden is.
  • Op ruw terrein.

Grotere passen dus hogere duwstang

Bij het hardlopen maak je grotere passen dan wanneer je wandelt. Hierdoor kan de ideale hoogte van de duwstang anders zijn dan bij gewone wandelingen. Zorg dat de duwstang van de hardloop-kinderwagen daarbij past. Een in hoogte verstelbare duwstang is nog beter. 

Nadelen hardloop-kinderwagen

  • Hardloop-kinderwagens zijn langer dan gewone kinderwagens. Dat maakt ze minder wendbaar en moeilijker te sturen. Daardoor zijn ze niet zo geschikt voor winkelen en in het openbaar vervoer.
  • Ze zijn minder compact op te vouwen. Daardoor passen ze moeilijker in de kofferbak van de auto dan een gewone kinderwagen of buggy.
  • Op de meeste hardloopwagens past geen autostoeltje

Kijk naar je kind

Houd je kindje goed in de gaten tijdens het hardlopen. Kies voor een zo vlak en effen mogelijk terrein met weinig verkeer. Zorg dat je kindje stevig vastzit in het tuigje en maak je hardlooprondje niet te lang.

Meer advies over hardlopen met een kinderwagen vind je op websites over hardlopen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.