icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Buggy: wel of niet?

Een buggy is geschikt voor kinderen die goed zelfstandig kunnen zitten. Je kunt hem dus niet meteen na de geboorte gebruiken.

Noelle van der Weel

Noelle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:6 september 2019

2_buggy-vaders-park

Een buggy is een stuk lichter en compacter dan een 3-in-1-kinderwagen, maar daarmee ook meer basic. De zitting van een buggy is minder gevoerd, biedt minder steun en het frame heeft een minder goede vering dan een 3-in-1-kinderwagen. Een buggy is daardoor minder comfortabel en vooral geschikt voor wat oudere kinderen.

Duo-buggy's

De keus in duo-buggy’s is beperkt, de keuze in duo-kinderwagens is een stuk ruimer. Chicco heeft de Echo Twin Buggy, en ook Joie, Koelstra en Hauck verkopen tweeling-buggy’s. Een set om een eenpersoons buggy om te bouwen tot een tweeling-buggy of duo-buggy is een stuk minder gebruikelijk dan bij 3-in-1-kinderwagens.

Buggydrager voor de fiets

Doordat een buggy lichter en compacter is dan een 3-in-1-kinderwagen, is hij uitermate geschikt voor onderweg en op reis. En met een buggydrager neem je hem ook makkelijk mee op de fiets. Maar kijk wel even in de specificaties of de buggy hiervoor geschikt is.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke buggy's goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

Beste buggy

Kinderwagen 1200x800

Meer lezen