icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Buggy: wel of niet kopen?

Een buggy is geschikt voor kinderen die goed zelf kunnen zitten. Wat zijn de voor- en nadelen?
Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 12 maart 2021

buggy's 3 in 1

Voor- en nadelen buggy

  • Voordeel: een buggy is een stuk lichter en minder groot dan een 3-in-1-kinderwagen. En daardoor heel geschikt voor onderweg en op reis. Met een buggydrager neem je hem ook makkelijk mee op de fiets.
  • Nadeel: de zitting van een buggy is minder gevoerd en geeft minder steun en bescherming dan die van een 3-in-1-kinderwagen.
  • Nadeel: het frame van een buggy heeft minder goede vering.
  • Nadeel: een buggy is minder prettig voor je kind en is vooral geschikt voor wat oudere kinderen.

Buggy's voor tweelingen

Er is niet veel keus in buggy's voor tweelingen (duo-buggy's). Je hebt meer mogelijkheden in duo-kinderwagens. Chicco heeft de Echo Twin Buggy, en ook Joie, Koelstra en Hauck verkopen tweeling-buggy’s. Een set om een eenpersoons-buggy om te bouwen tot een tweeling-buggy of duo-buggy is een stuk minder gewoon dan bij 3-in-1-kinderwagens.

Meer lezen:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.