icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Duo-kinderwagen kopen

In een duo-kinderwagen kun je 2 kinderen tegelijk meenemen. Handig als je een tweeling hebt, maar ook voor kinderen van verschillende leeftijden. Zeker als ze nog niet (goed) alleen lopen.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert Woning & HuishoudenBijgewerkt op:12 maart 2021

3_duowagen-park

Kinderen naast, achter of boven elkaar

Bij een duo-kinderwagen of tweeling-kinderwagen zitten de kinderen naast, achter of boven elkaar. Je hebt ze als buggy en 3-in-1-kinderwagen. Bij sommige duo-kinderwagens zitten de kinderen tegenover elkaar.

Alle combinaties van zitjes, reiswiegjes en autostoeltjes zijn eigenlijk mogelijk. Je kunt ze dus geschikt maken voor kinderen van dezelfde leeftijd en voor kinderen met verschillende leeftijden.

Duo-3-in-1-kinderwagens

De bekendste kinderwagenmerken zoals EasywalkerBugaboo en Quinny hebben een duo- of tweeling-uitvoering van ‘gewone’ 3-in-1-modellen. Het basismodel kun je met een speciale adapter of ombouwset ombouwen tot duowagen of tweelingwagen.

Duo-buggy's

Er is niet veel keus in duo-buggy’s. En het is minder gewoon om een 1-persoons-buggy om te bouwen tot een duo-buggy.

Voordelen duo-kinderwagen

  • De wagen heeft een kleine draaicirkel als de kinderen naast elkaar zitten. En de kinderen hebben evenveel zicht.
  • Duo-wagens waarbij de kinderen boven of achter elkaar zitten, passen door een deur en sturen beter.

Nadelen duo-kinderwagen

  • De wagen is een stuk groter en zwaarder dan een enkele kinderwagen. En daar komt nog het gewicht van de kinderen bij.
  • Als de kinderen naast elkaar zitten is de wagen erg breed en lastig te besturen. Vooral als je wat kleiner bent.
  • Tandem-wagens hebben een grote draaicirkel. Je hebt minder goed zicht op een van de kinderen en het achterste of onderste kindje ziet minder. De zitjes in een tandem-wagen kun je vaak niet zo goed instellen.

Duo-kinderwagen kopen

Trek voldoende tijd uit voor het kopen van een duo-kinderwagen. Zo kun je het aanbod uitgebreid  proberen en verschillende soorten duo-wagens goed met elkaar vergelijken. Vergeet vooral niet het in- en uitklappen te testen. En het tillen in de auto.

Hou bij de rijtest ook rekening met het gewicht van 2 kinderen in de wagen. In babywarenhuizen hebben ze hiervoor meestal wel dummy’s of gewichten.

Geteste duo-kinderwagens

De laatste tijd hebben we geen duo-kinderwagens getest. In de beschrijving van geteste kinderwagens staat wel of je de kinderwagen makkelijk kunt ombouwen naar een duo-wagen.

Een paar jaar geleden hebben we de duo-versie van de ABC Design Zoom en de Topmark Toppi 2 Combi getest.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.