icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Een 3-in-1-kinderwagen kopen

Een 3-in-1-kinderwagen kun je gebruiken met een reiswieg, zitje en autostoeltje. Hij is geschikt vanaf de geboorte tot je kind een jaar of 4 is. Waar moet je op letten?
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert kinderwagensBijgewerkt op:25 april 2024

3-in-1-kinderwagen kopen

Test: 3-in-1 kinderwagens

We hebben tientallen 3-in-1-kinderwagens getest, onder meer van Maxi-Cosi, Nuna, Bugaboo en Joolz. We kijken naar gebruiksgemak thuis en onderweg, comfort en veiligheid. Zowel met de reiswieg als met het autostoeltje en het zitje.

Reiswieg voor een 3-in-1-kinderwagen

Een 3-in-1-kinderwagen kun je vanaf de geboorte met een reiswieg gebruiken. Zo'n kinderwagen is groter en zwaarder dan een buggy, maar daardoor wel prettiger voor je kind. Een buggy mag je pas gebruiken als je kind zelf goed kan zitten.

De lichamelijke en motorische ontwikkeling van een baby, verloopt in de eerste 6 maanden het beste als het kindje zich vrij kan bewegen en plat kan liggen. Zet de baby tijdens deze fase daarom zo weinig mogelijk vast met een gordeltje.

Een reiswieg is daardoor een betere keuze dan een zogeheten cocoon of een autostoeltje. Kies een reiswieg op de groei. En let erop dat zowel de lengte als de breedte van een reiswieg per kinderwagen flink kunnen verschillen.

Heb je of verwacht je een grote baby? Deze kinderwagens hebben een grote reiswieg.

Bijbetalen voor de reiswieg

De reiswieg is niet altijd inbegrepen in de prijs van een standaardmodel 3-in-1-kinderwagen. Bij sommige merken moet je een duurdere versie kopen, of de reiswieg los kopen. In onze Kinderwagenvergelijker zijn de richtprijzen zo veel mogelijk met reiswieg. Zit de reiswieg niet in de vermelde prijs? Dan noemen we dat in de testinformatie.

Autostoeltje voor een 3-in-1-kinderwagen

Met de juiste adapters kun je een autostoeltje op het onderstel van een 3-in-1-kinderwagen klikken. Let goed op welke adapters nodig zijn voor jouw autostoeltje. Soms worden ze bij de kinderwagen meegeleverd. Vaak moet je ze apart kopen. Ze kosten enkele tientjes.

Let op: een baby moet zoveel mogelijk vrij kunnen bewegen. In een autostoeltje is de bewegingsvrijheid heel beperkt. Gebruik het autostoeltje op de kinderwagen daarom niet langer dan een half uur achter elkaar.

Bekijk de beste autostoeltjes

Zitje voor een 3-in-1-kinderwagen

Je kunt het zitje van de 3-in-1-wagen gebruiken als je kind zelfstandig kan zitten. Vanaf ongeveer 9 maanden. Als je kiest voor een kinderwagen waarvan je de rugleuning in de ligstand kunt kantelen, kan je kind extra lekker slapen in de wagen.  

Lees meer over veilig op pad met de kinderwagen

Goedkope 3-in-1-kinderwagens

Een nieuwe 3-in-1-kinderwagen is een dure aanschaf. Met onze tips voor een goedkope kinderwagen bespaar je tot honderden euro’s. Kijk waar je op kunt letten als je een tweedehands 3-in-1-kinderwagen wilt kopen.

Accessoires voor 3-in-1 kinderwagens

Je kunt ook allerlei accessoires voor 3-in-1-kinderwagens kopen, zoals een voetenzak en een parasol. Bij elkaar kunnen die de prijs van de wagen flink duurder maken.  

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.