icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope kinderwagen

Een kinderwagen is een grote aankoop. Wil je graag het nieuwste model met bijpassende accessoires? Dan loopt de prijs makkelijk op tot ver boven de €1000. Het kan ook een stuk goedkoper. Met deze tips vind je makkelijker een goedkopere kinderwagen en kies je slimmer voor de juiste accessoires. Zo betaal je niet te veel en kun je zelfs tot honderden euro's besparen.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert kinderwagensBijgewerkt op:25 april 2024

Goedkope kinderwagen

Tip 1: kies een model van vorig seizoen

Sommige merken kinderwagens brengen elk jaar of elke 2 jaar een nieuw model 3-in-1-kinderwagen of buggy uit. Zoals Maxi-Cosi, NunaBugaboo en Joolz.

Het verschil met het vorige model is vaak klein. Een iets andere zonnekap of een verandering aan het frame. Soms alleen andere bekleding. De modellen en kleuren van het vorige seizoen zijn vaak wat goedkoper dan de nieuwste versie.

Vraag in de winkel naar de verschillen tussen het nieuwste en het oudere model. Beslis dan of het goedkopere, oudere model een aantrekkelijke keuze is.

Check in elk geval of het oudere model getest is.  

Tip 2: onderhandel over de prijs

Afdingen over een korting of een gratis accessoire of service: we doen er vaak wat beschaamd over. Maar zie het als een spel waarbij je niets kunt verliezen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat afdingen vaak wel degelijk iets oplevert.

Een belangrijke tip: onderhandel eerst over korting op de prijs. Onderhandel pas over gratis extra’s als er echt geen (extra) korting in zit. Noem in het begin van de onderhandeling geen precieze bedragen. Zeg bijvoorbeeld dat je het graag 'wil hebben over de prijs'.

Tip 3: voorkom een dure (online) miskoop

Koop je je kinderwagen online of in de winkel? Online is makkelijk, maar niet altijd goedkoper dan in de gewone winkel. Bovendien kun je de kinderwagen online niet uitproberen en vergelijken met andere kinderwagens. Ook kun je bij een online aankoop niet afdingen of er een ander voordeeltje uit slepen.

Online aankoop terugsturen

Verkijk je niet op de bedenktermijn van 14 dagen op aankopen via internet. Bij de meeste winkels moet je de kinderwagen in dezelfde staat en verpakking terugsturen als waarin je het ontvangen hebt. Bij een kinderwagen is het een flinke klus om die precies goed terug te krijgen in de verpakking.

Grote babywinkels zoals Babypark en Baby-Dump hebben 'echte' winkels én een webshop. Dan kun je dus eerst in de winkel verschillende kinderwagens uitproberen en vergelijken. De wagen van je keus bestel je vervolgens online of in de winkel en laat je thuis bezorgen. Dan heb je de voordelen van online en in de winkel kopen. Als je in de winkel een korting of een extraatje hebt weten te krijgen, let er dan wel op dat je dat ook daadwerkelijk krijgt.  

Tip 4: koop geen onnodige accessoires

Voor nieuwe kinderwagens zijn verschillende accessoires te koop in de stijl van je kinderwagen. Zoals een luiertas, voetenzak en parasol. Die zien er prachtig uit, maar verhogen de totaalprijs van je aanschaf met honderden euro's. Bovendien zijn niet alle accessoires nodig of zijn er goedkope alternatieven voor. 

Met deze tips bepaal je makkelijker welke accessoires handig voor jou zijn en welke niet. 

Tip 5: koop een tweedehands kinderwagen

Het scheelt een hoop geld als je een tweedehands kinderwagen koopt. Op tweedehandssites is het aanbod groot.

In onze Kinderwagenvergelijker vind je ook testresultaten van oudere modellen. Deze worden niet meer in winkels verkocht, maar zijn wel tweedehands te koop. Bekijk welke oudere modellen goed uit de test kwamen.

Lees onze handige checklist voor als je een tweedehands kinderwagen koopt

Tip 6: Té goedkoop is ook niet goed

Slim besparen op de uitgaven voor je kinderwagen is prima. Maar ook bij kinderwagens geldt dat je het ook niet ál te goedkoop moet maken. Bij een test van een aantal kinderwagens van onder de €100 vonden we zoveel problemen met de veiligheid en degelijkheid van de wagens, dat we iedereen afraden om ze te kopen. Let dus goed op en check voordat je een nieuwe of tweedehands kinderwagen koopt eerst onze testresultaten.  

Bekijk alle Afraders uit de test.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.