icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pas op voor supergoedkope kinderwagens

Heb je in een webwinkel voor een kinderwagen van een paar tientjes gespot en denk je erover na om die te kopen? Doe dat maar liever niet. Al helemaal niet als de webwinkel buiten de Europese Unie ligt. Een kinderwagen die we voor €30 kochten via de Chinese webwinkel Alibaba.com, zakte in elkaar voordat we hem helemaal hadden kunnen testen. Ook 3 goedkope kinderwagens uit de EU zijn niet veilig.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert kinderwagensBijgewerkt op:25 april 2024

WAARSCHUWING 3 in 1 Luxury Shock Absorber Golden Baby Stroller

We kochten deze kinderwagen van €30 bij Alibaba.com. Dat deden we als onderdeel van ons onderzoek naar producten van webwinkels buiten de EU. Maar het duurde zo lang tot onze bestelling binnen was, dat hij niet meer in dit onderzoek mee kon. Voor de conclusies maakt dat weinig uit. Want net als de meeste andere producten in dit onderzoek is ook deze kinderwagen in alle opzichten waardeloos. 

Zakt als een baksteen

We beoordeelden de kinderwagen aan de hand van de Europese veiligheidsnorm. De wagen zakt als een baksteen. Zo is het schuim aan de bumperbar erg slap. Een baby of peuter kan er met gemak stukken vanaf peuteren of knagen en inslikken. Het gaas tussen de kap en de rugleuning is van hele slechte kwaliteit Er zaten al gaten in toen we hem uit de doos haalden. En zelfs op een flauwe helling rijdt de wagen langzaam naar achteren terwijl de rem erop zit.

En toen kwam de duurtest op de rollerband nog. Een schroef bij een achterwiel brak af. Waarop de complete wagen instortte. We konden daarna de rest van de veiligheidstests niet meer afronden.

Veel Afraders

Helaas zijn ook spotgoedkope kinderwagens die je bij Nederlandse (web)winkels kunt kopen lang niet altijd veilig en stevig genoeg. Begin 2022 werden 3 goedkope buggy's Afrader in onze test. We vonden ernstige veiligheidsproblemen en de wagens gingen kapot. Ook in 2023 zijn diverse goedkope buggy's Afrader. 

Deze kinderwagens zijn Afrader en kun je beter niet kopen. 

Slaapzak kinderwagen ook onveilig

Ook een kinderwagenslaapzak die we voor een prikje kochten bij tvc-mall.com kwam niet door de veiligheidstest. Er zit geen beveiliging op de rits die moet voorkomen dat de peuter in de slaapzak de rits open kan krijgen. Bovendien gaat de rits heel makkelijk open. 

Supergoedkope kinderwagens onbetrouwbaar

Uit onze test blijkt dat je er bij supergoedkope kinderwagens niet op kunt vertrouwen dat ze veilig en stevig genoeg zijn. Dat geldt al helemaal voor kinderwagens en andere (kinder)producten van bekende webwinkels buiten de Europese Unie. Zoals Alibaba, AliExpress en Temu. Maar ook de allergoedkoopste kinderwagens bij Nederlandse (web)winkels hebben problemen. In onze Vergelijker staan meer dan genoeg kinderwagens die niet duur zijn en toch betrouwbaar.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.