icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Reiswieg voor een 3-in-1-kinderwagen

Een 3-in-1-kinderwagen is niet compleet zonder reiswieg. Waar moet je op letten?
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert Woning & HuishoudenBijgewerkt op:11 maart 2021

Reiswieg buiten

Reiswieg: basisuitrusting

De reiswieg hoort bij de basisuitrusting van een 3-in-1-kinderwagen. Het is de beste manier om met je baby op pad te gaan, in de eerste 6 maanden na de geboorte. In de wieg heeft de baby de ruimte om te bewegen terwijl je kindje plat ligt. Dat is belangrijk voor de lichamelijke ontwikkeling van je baby.

Kies geen reiswieg met tuigje

Maar let op. We zien steeds meer kinderwagens waarvan je het zitje kunt ombouwen tot reiswieg. Dat bespaart geld en ruimte. Maar meestal zit er in zo'n omgebouwde reiswieg een tuigje dat je er niet kunt uithalen. En hierdoor kan je baby niet vrij bewegen in de reiswieg. Wij raden het daarom af om een reiswieg te gebruiken als er een tuigje in zit dat je er niet kunt uithalen. 

De grootte van de reiswieg, zowel de lengte als de breedte, kan flink verschillen. Dus let op de maat en koop de reiswieg op de groei. 

Alternatieven reiswieg

In een cocoon en in een autostoeltje zit de baby vast in een tuigje. Je baby kan zich daardoor niet vrij bewegen. Daarom is het beter om de eerste 6 maanden een reiswieg te gebruiken.

Prijs inclusief reiswieg?

Een 3-in-1-kinderwagen is eigenlijk niet compleet zonder reiswieg. Toch zit de wieg niet altijd bij de prijs van de goedkooptste uitvoering in. Bij Maxi-CosiEasywalker en Nuna moet je hiervoor een duurdere versie van de kinderwagen kopen. Of koop de reiswieg als aparte accessoire. 

De prijs voor een losse reiswieg verschilt. Je kunt ze kopen voor minder dan €100 maar er zijn er ook van ruim over de €400.

Richtprijs inclusief reiswieg

Wij vinden dat je een 3-in-1-kinderwagen vanaf de geboorte moet kunnen gebruiken. Daarom vermelden we in onze Kinderwagenvergelijker voor 3-in-1-kinderwagens de richtprijs van de kinderwagen, inclusief de reiswieg. Zit de reiswieg niet bij de prijs in, dan geven we dat aan in de  beschrijving. De prijs in de vergelijker kan dus hoger zijn dan de prijs die de fabrikant of winkel opgeeft voor het standaardmodel.

Bij deze 3-in-1-kinderwagens zit de reiswieg in de prijs van het standaardmodel. Je hoeft je dus geen duurder model te kopen of een aparte reiswieg.

Aerosleep in de reiswieg?

Veel jonge ouders zweren bij extra ventilerende babymatrasjes en matrasbeschermers van Aerosleep, of zelfde soort producten. De matrasbeschermers van Aerosleep ventileren inderdaad beter dan andere producten.

Uit een test luchtdoorlating matrasbeschermers voor babyledikantjes blijkt dat een extra ventilerende matrasbeschermer - zoals die van Aerosleep - niet nodig is. Ook niet in de reiswieg.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.