icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Accessoires voor kinderwagens

Er worden veel verschillende accessoires aangeboden voor kinderwagens. Bedenk voor de aankoop goed welke accessoires je echt nodig hebt. Want met al die accessoires kan de prijs flink oplopen.

Else Meijer

Else Meijer , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:16 februari 2018

Artikel_accessoires

Elk merk biedt talloze accessoires aan in de stijl van de wagen. Maar daarvoor betaal je ook flink. Bedenk dus of je het accessoire echt nodig hebt, en of je niet een goedkopere variant van een ander merk (of merkloos) wilt kopen. Uiteraard moet het wel op je kinderwagen passen, dus accessoires als autostoeladapters en een muskietennet moet je wel specifiek voor jouw wagen kopen.

Adapter voor een autostoeltje

Veel merken leveren adapters waarmee een autostoeltje op het onderstel van de wandelwagen bevestigd kan worden. Controleer of de adapter geschikt is voor het stoeltje dat jij op het oog hebt. In veel gevallen is de adapter niet bij de prijs inbegrepen. Los kosten ze tussen de €20 en €40 per set van 2.

Zonnekap

Meestal zit er een standaardkap bij de wagen inbegrepen. Een extra grote kap of hoes die over de hele wagen gespannen wordt kun je er soms nog extra bij kopen. Ze hebben een UV-filter en kosten ongeveer €30 tot €65.

Regenhoes

Een regenhoes is vaak bij de prijs inbegrepen. Los kosten ze tussen de €10 en €40, soms worden ze in combinatie met een muskietennet verkocht.

Muskietennet

Enkele wagens hebben standaard een net tegen vliegen en muggen voor het zitje of de wieg . Sommige merken verkopen ze los, voor €15 tot €40 (soms in combinatie met een regenhoes).

(Hydrofiele) doek

Doek die je met haken of magneten aan de zonnekap kunt vastmaken. Het beschermt tegen de zon en andere weersinvloeden. Ook vergemakkelijkt zo'n doek het slapen omdat het licht en geluid dempt. Kost tussen de €20 en €30. Je kunt ook  een hydrofiele luier vastmaken met wasknijpers, dat is een stuk goedkoper. Maar zorg er altijd voor dat er voldoende frisse lucht binnenkomt om oververhitting te voorkomen. Sluit de kap dus nooit helemaal af.

Speciale inzetstukken

Deze worden gebruikt voor hele kleine baby's. De inzetstukken zitten meestal niet bij de prijs inbegrepen en kosten rond de €55.

(Luier)tas

Vaak zijn er verschillende tassen in dezelfde stijl als de wagen te koop. De prijs van deze tassen ligt tussen de €30 en €120.

Voetenzak of dekentje

Als het buiten koud is, is een voetenzak of dekentje voor je kind wel prettig. Een voetenzak is meestal te wassen en los te koop vanaf €50 tot €120. Een dekentje kost €20 á €45.

Parasol

Een parasol moet soms in een aparte houder aan de wagen worden geklikt. De kosten van zo’n parasol en een eventuele houder liggen tussen de €25 tot €50.

Cuphouder

In een cup- of kophouder klik je een flesje drinken voor jezelf of voor je kind. Meestal is dit niet bij de prijs inbegrepen. Een losse houder kost €12 tot €25.

Houder voor mobiele telefoon

Net als op de fiets, kun je ook op de kinderwagenstang een houder voor je telefoon plaatsen. Deze houders zijn veelal ook voor beide geschikt. Prijzen lopen globaal van €14 tot €40.

Meerijdplankje

Op een meerijdplankje kunnen oudere kinderen makkelijk meerijden. De prijs ligt tussen de €70 tot €120. Niet alle merken hebben een meerijdplankje in het assortiment. Ook zijn er plankjes die voor verschillende merken geschikt zijn, zoals de Kidsit.

Transporttas

In een transsporttas is de wagen te vervoeren voor een reis. Deze tassen zijn altijd optioneel en kosten tussen €35 en €155.

Wielen voor speciaal terrein

Extra wielen om goed te kunnen rijden op ruw terrein zijn nooit bij de prijs inbegrepen. Deze wielen kosten ongeveer €70.

Extra bekleding of 'liner'

Vaak kun je extra bekleding bestellen. De kosten hiervan liggen tussen €20 en €100. Bekijk in onze productvergelijker welke accessoires bij de prijs van een specifieke wagen zijn inbegrepen.

Sloten

Ook kinderwagens worden gestolen. Je kunt een fietsslot gebruiken om dat te voorkomen, maar er zijn ook handzamere sloten op de markt waarmee je bijvoorbeeld een wiel ergens aan vastzet. De prijzen lopen uiteen van €10 tot €25. 

Lees ook: