icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Cocoon: compact alternatief voor de reiswieg

Een cocoon is een compact alternatief voor een reiswieg op de kinderwagen. Steeds meer kinderwagenmerken hebben een cocoon of mummyslaapzak in hun collectie. Maar voor baby's tot 6 maanden is een reiswieg beter. Daarin kunnen ze vrij bewegen. 
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert Woning & HuishoudenBijgewerkt op:25 april 2024

Cocoon grijs

Cocoon als alternatief voor reiswieg

Een 'cocoon' is een soort verstevigde mummyslaapzak voor een 3-in-1-kinderwagen. Hij is bedoeld als compact alternatief voor een reiswieg. Je kunt baby's er vanaf hun geboorte in vervoeren. Hij kost tussen de €90 en €150. 

Baby zit vast in een tuigje

Een cocoon is geen 'bak' zoals een reiswieg. Hij heeft dus geen verstevigde, hoog opstaande randen die voorkomen dat je kindje eruit tuimelt. Daarom zet je je baby in de cocoon vast met een tuigje. 

Kind moet vrij kunnen bewegen

Voor de lichamelijke ontwikkeling is het heel belangrijk dat je kind zoveel mogelijk vrij kan bewegen. Dat kan niet in een tuigje. Daarom adviseren deskundigen met klem om kinderen zo min mogelijk vast te zetten in een stoeltje met een tuigje. Ze adviseren in de eerste 6 en liever nog 9 maanden een grote reiswieg waarin je baby zich lekker kan bewegen.  

Heb je echt geen andere keus? Let er dan op dat je je baby niet meer dan een halfuur achter elkaar in een cocoon of een autostoeltje zit. Laat je baby zich dan even lekker bewegen. 

Merken cocoons

De cocoon is bekend geworden door het merk Joolz. Maar merken zoals Bugaboo, Quinny en Maxi-Cosi hebben inmiddels een eigen versie van de cocoon.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.