icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Koelkast die tegen de hitte kan

Nieuws
|
Is je koelkast bezweken onder de druk van de hittegolf? Zo vind je een koelkast die goed tegen de warmte kan.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert koelkastenGepubliceerd op:3 juli 2015

koelkast supercool functie a

Koelkastfabrikanten delen hun koelvriesapparatuur in een klimaatklasse in, waarmee ze aangeven hoe goed de koelkast bestand is tegen een erg hoge of lage omgevingstemperatuur.

Deze klimaatklasse wordt aangeduid met de letters of lettercombinaties T, ST, N en SN. De T staat voor Tropisch, oftewel hoge temperaturen, de N voor Normaal en de S voor Sub - dus wat lagere temperaturen dan Tropisch of Normaal.

Een koelvrieskast met een klimaatklasse ST blijft nog goed functioneren in een omgeving tot 38 °C, met een T zelfs tegen 43 °C. Volgens de fabrikant.

Is je koelkast niet geschikt voor hoge temperaturen, dan kan de temperatuur in de koelkast vanzelf veel te ver oplopen of juist te ver naar beneden. Als dit te lang duurt, kan het apparaat zelfs helemaal stuk gaan.

Kies een koelkast die bestand is tegen hoge temperaturen. Kijk in de Koelkastenvergelijker naar de klimaatklasse van de koelkast.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Bekijk ook