icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Koelkast die tegen de hitte kan

Nieuws
|
Is je koelkast bezweken onder de druk van de hittegolf? Zo vind je een koelkast die goed tegen de warmte kan.
Jonne Hage

Jonne Hage , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 3 juli 2015

koelkast supercool functie a

Koelkastfabrikanten delen hun koelvriesapparatuur in een klimaatklasse in, waarmee ze aangeven hoe goed de koelkast bestand is tegen een erg hoge of lage omgevingstemperatuur.

Deze klimaatklasse wordt aangeduid met de letters of lettercombinaties T, ST, N en SN. De T staat voor Tropisch, oftewel hoge temperaturen, de N voor Normaal en de S voor Sub - dus wat lagere temperaturen dan Tropisch of Normaal.

Een koelvrieskast met een klimaatklasse ST blijft nog goed functioneren in een omgeving tot 38 °C, met een T zelfs tegen 43 °C. Volgens de fabrikant.

Is je koelkast niet geschikt voor hoge temperaturen, dan kan de temperatuur in de koelkast vanzelf veel te ver oplopen of juist te ver naar beneden. Als dit te lang duurt, kan het apparaat zelfs helemaal stuk gaan.

Kies een koelkast die bestand is tegen hoge temperaturen. Kijk in de Koelkastenvergelijker naar de klimaatklasse van de koelkast.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.