icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe supercoolfunctie koelkasten minder 'cool' dan verwacht

Nieuws
|
De koelkastfunctie om een grote lading ongekoeld eten extra snel op koelkasttemperatuur te krijgen, werkt niet. Dat blijkt uit de recentste koelkastentest van de Consumentenbond.
Jonne Hage

Jonne Hage , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 24 augustus 2015

koelkast supercool functie b

De Consumentenbond testte meer dan 40 koelvriescombinaties volgens een gloednieuw testprogramma. In dit testprogramma testen we het koelvermogen van de koelvrieskasten met en zonder gebruik van de nieuwe en moderne koelkastfunctionaliteit: de snelkoel- of supercoolfunctie. Volgens de fabrikanten zou met deze nieuwe functionaliteit een flinke partij ongekoelde boodschappen extra snel op koelkasttemperatuur kunnen worden gebracht. 

Marketinggadget
In de praktijk blijkt bij de meeste koelkasten met zo'n functie het tegendeel waar: mét de functie ingeschakeld blijken de koelkasten er zelfs langer over dan zonder! Een onzinnige marketinggadget, dus. Bij een enkele koelkast is niet de tijd het probleem, maar worden de spullen die al in de koelkast lagen zó koud dat ze zelfs bevroren.

Gebruiksgemak
Ook besteden we in het nieuwe testprogramma bijzondere aandacht aan het gebruiksgemak van de koelkasten. Daarbij vielen er ook heel wat modellen door de mand.

Benieuwd welke koelkasten goed scoren? Bekijk de testresultaten van de koelkasten.   

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.