icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe supercoolfunctie koelkasten minder 'cool' dan verwacht

Nieuws
|
De koelkastfunctie om een grote lading ongekoeld eten extra snel op koelkasttemperatuur te krijgen, werkt niet. Dat blijkt uit de recentste koelkastentest van de Consumentenbond.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert koelkastenGepubliceerd op:24 augustus 2015

koelkast supercool functie b

De Consumentenbond testte meer dan 40 koelvriescombinaties volgens een gloednieuw testprogramma. In dit testprogramma testen we het koelvermogen van de koelvrieskasten met en zonder gebruik van de nieuwe en moderne koelkastfunctionaliteit: de snelkoel- of supercoolfunctie. Volgens de fabrikanten zou met deze nieuwe functionaliteit een flinke partij ongekoelde boodschappen extra snel op koelkasttemperatuur kunnen worden gebracht. 

Marketinggadget
In de praktijk blijkt bij de meeste koelkasten met zo'n functie het tegendeel waar: mét de functie ingeschakeld blijken de koelkasten er zelfs langer over dan zonder! Een onzinnige marketinggadget, dus. Bij een enkele koelkast is niet de tijd het probleem, maar worden de spullen die al in de koelkast lagen zó koud dat ze zelfs bevroren.

Gebruiksgemak
Ook besteden we in het nieuwe testprogramma bijzondere aandacht aan het gebruiksgemak van de koelkasten. Daarbij vielen er ook heel wat modellen door de mand.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Bekijk ook