icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Apple introduceert nieuwe MacBook Pro’s

Nieuws
|
Op 22 oktober introduceert Apple nieuwe MacBook Pro’s van 13 en 15 inch. Ze zijn dunner, lichter en hebben een langere batterijduur. Nieuw is ook dat Apple gratis het iWork-pakket meelevert.
Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 24 oktober 2013

Apple heeft het 13 en 15 inch model van hun populaire MacBook Pro laptop voorzien van een update. Gebruikers profiteren van 1 tot 2 uur langere batterijduur door het nieuwe besturingssysteem OS X Mavericks en het lagere energieverbruik van de nieuwe processor. De modellen zijn uitgerust met een hoge resolutie-scherm, wat een extra scherp beeld oplevert.

De MacBook Pro is dunner én lichter geworden. Hij is slechts 1,8 cm dik en weegt 1,57 kg (13 inch uitvoering) of 2,02 kg (15 inch uitvoering). De modellen draaien volledig op het snelle flashgeheugen, in plaats van een (dikke) harde schijf.

MBPRD13_MBPRD15

Op gebied van connectiviteit zijn de MacBooks voorzien van ondersteuning voor nieuwste bluetooth en wifi-verbindingen, evenals 4K-beeld op een losse monitor.

Apple verlaagt de prijzen van de MacBook Pro's. Ze zijn €200 goedkoper dan hun voorganger. Bovendien levert Apple gratis het Microsoft Office-alternatief iWork mee, tezamen met creativiteitssuite iLife. De MacBook Pro's zijn per direct te koop.

We hebben deze en andere Apple MacBooks ook getest. Bekijk daarvan de testresultaten.

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.