icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Februari 2018: meer dan 50 laptops vers getest

Nieuws
|
Normaal testen we elke 2 weken nieuwe laptops. Het duurde deze keer iets langer voordat we nieuwe testresultaten konden publiceren. Hier staat tegenover dat we je met deze update meer dan 50 versgeteste laptops bieden! Bekijk de resultaten. 
Dennis Pronk_S

Dennis Pronk   Expert ElektronicaGepubliceerd op:16 februari 2018

laptop-test

Nieuwe testresultaten

We hebben deze keer maar liefst 55 laptops getest en gepubliceerd. Prijzen en eindoordelen variëren enorm. De goedkoopste laptop kost rond de €250 en voor de duurste betaal je bijna 14 keer zoveel. We testten laptops van Acer, Asus, Apple, Dell, HP, Lenovo, Medion en Microsoft. De slechtst scorende versgeteste laptop haalt een 5,8 en de beste een 8,3. Hierbij enkele opvallende bevindingen.

Accuduur loopt ver uiteen.

4 voorbeelden van de accuduur bij normaal gebruik:

Lenovo N23 Yoga valt door de mand

De Lenovo N23 Yoga is een opvallende laptop die wordt gepromoot vanwege zijn stevigheid, vochtbestendigheid en kracht. Maar op zijn stevigheid na valt hij in onze test behoorlijk door de mand.

6 laptops hebben een verouderde wifi-chip

En 4 daarvan hebben bovendien geen ondersteuning voor de 5 GHz-band.:

Traditionele harde schijf speelt 2e viool

Alle 55 laptops maken gebruik van snellere opslag dan de traditionele harde schijf, hoewel die laatste soms ook bijgeplaatst is voor extra veel opslagruimte. De meeste laptops hebben een SSD, maar sommige goedkopere hebben enkel een vastgesoldeerde eMMC (opslagchip) met weinig opslag.

Wifi Apple MacBooks traag onder Windows 10

Wifi van de Apple MacBooks doet het uitstekend onder MacOS, maar onder Windows 10 was de verzendsnelheid op 2,4 GHz niet al te best.

Uitgebreide informatie

Wil je de precieze testresultaten weten? Ga naar de laptopvergelijker voor alle geteste laptops. Ook als je geen lid bent bekijk je gratis onze productomschrijvingen, foto's, specificaties en prijsinformatie.

Lees meer:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.