icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Notebook met externe videokaart

Nieuws
|
Sony introduceert eind juli een nieuwe VAIO-Z series notebook. Een ultramobiele laptop die op grafisch vlak geen uitschieter is. Daar heeft Sony echter een slimme, maar bedenkelijke oplossing voor gevonden.
Eric Verlooij

Eric Verlooij   Expert laptopsGepubliceerd op:11 juli 2011

sony-vaio-z-thin-laptop-0

De nieuwe Vaio-Z heeft een 13" scherm met een resolutie van 1600 x 900. Verder zit er een snelle Intel i7 processor, 8 GB intern geheugen en 256 GB SSD opslagcapaciteit aan de binnenkant. De standaard grafisch chip van deze notebook is helaas van een minder kaliber. Net genoeg voor standaard activiteiten zoals een (HD)-film bekijken, Google Earth en eenvoudige games.

Om deze notebook te voorzien van meer grafisch geweld, kun je een optionele, externe grafische kaart erbij kopen. Sony noemt dit de Power Media Dock. Dit externe station kan met een optische kabel aan de notebook worden gekoppeld. De Power Media Dock heeft een krachtige AMD Radeon 6650 videokaart met 1 GB videogeheugen. Naast grafische kracht kun je met deze uitbreiding ook vier verschillende schermen aansturen met de Sony Vaio-Z. De prijs van deze uitbreiding is nog niet bekend, maar zal niet laag zijn. Bovendien lever je met de Power Media Dock flink in op mobiliteit en zal het een aanslag zijn op de accu van de notebook.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.