icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geen onverwachte torenhoge telefoonrekeningen meer

Nieuws
|
Het komende jaar gaat de consument profiteren van nieuwe afspraken en regelgeving in de telecomindustrie.
Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 12 juni 2013


Vanaf oktober dit jaar zullen klanten niet meer geconfronteerd worden met schokkend hoge mobiele telefoonrekeningen, beloven de providers aan Minister Kamp van Economische Zaken. Alle mobielproviders gaan dan via een sms'je waarschuwen voor onverwacht hoge kosten. Een deel van de providers doet dit al.

Vergoeding bij storing
Storingen in mobiele netwerken worden in de toekomst vergoed. Minister Kamp ontwerpt hier een wet voor. Hij wil mobiele telefoongebruikers pas compenseren bij een storing van 12 uur of meer. De Consumentenbond wil een vergoeding bij 4 uur.

EU-commissaris Kroes, tot slot, heeft voor het komende jaar een ban aangekondigd voor roamingtarieven: het bijbetalen voor gebruik van je mobiele telefoon in het buitenland. De providers maken hier op dit moment nog enorme winsten op.

Bron: Telecompaper.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test mobiele abonnementen