icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

De beste mobiele provider? Lees wat ons panel vindt

Via ons panel vergelijken we mobiele providers. De panelleden melden het aantal storingen en geven aan hoe tevreden ze zijn. Simyo is de Beste uit de Test met een 8,2. De meeste klachten kwamen binnen over Ben, Hollandsnieuwe en Youfone, hoewel de providers zeker niet slecht scoren met een 7,1. De testgegevens zijn van de periode april tot en met juni 2017.

Beste uit de Test

Wederom is Simyo volgens onze panelleden de Beste uit de Test. Over deze provider zijn de abonnees op vrijwel alle onderdelen het meest tevreden. Ze melden weinig storingen bij bellen, sms'en en internetten. Simyo scoort wel wat mager op de voorwaarden. Dat komt vooral omdat er op hele minuten wordt afgerond en je overgebleven tegoed niet mee kunt nemen naar de volgende maand.

In de tabel zie je de totaalscores en scores op de deelaspecten van alle providers die we in deze meting hebben beoordeeld (Klik op de afbeelding om te vergroten).

Tabel-Providermonitor-april-juni-2017

 

In de kolommen 'Problemen bellen en sms'en', 'Problemen internet', 'Traag internet' en Problemen administratief' zie je het percentage ondervraagden dat minstens een kwartier niet heeft kunnen bellen/sms'en of internetten, trager internet heeft gehad dan normaal en administratieve problemen heeft gehad.

Het percentage is het gemiddelde over april, mei en juni 2017. We hebben ook gekeken naar de storingen uit heel 2016.

Lees meer over hoe wij testen en wat Beste uit de Test inhoudt.

Hekkensluiters

In deze meting eindigen Ben, Hollandsnieuwe en Youfone onderaan. Bij Ben en Youfone ligt dat vooral aan de ongunstige voorwaarden: er wordt afgerond op hele minuten, overgebleven tegoed is niet mee te nemen en er worden hoge buitenbundeltarieven gerekend.

Hollandsnieuwe scoort beter op de voorwaarden, vooral door de lage buitenbundeltarieven. Toch rondt ook deze provider af op hele minuten en tegoed is niet houdbaar. En er worden relatief meer problemen gemeld met bellen en internetten.

Doe mee

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel.

Kies bij het aanmelden voor de optie: 'Mobiele provider monitor'. Onder de deelnemers van het onderzoek verloten we elk jaar de nieuwste iPhone.

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze vergelijker vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je een goede keuze maken.

Mobiele abonnementen vergelijken

 

Geef je feedback!

Op deze pagina vind je de resultaten van onze test Mobiele providers. Met deze informatie willen we je helpen bij het kiezen voor een provider en abonnement. We zijn benieuwd of het aan je verwachtingen voldoet.

Vind jij deze informatie handig bij het kiezen voor een provider of abonnement? Of vind je juist dat het helemaal anders moet?

Geef ons je feedback!

Koopadvies_channel1