icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Energierekening omlaag? Doe ook mee|

Bespaar gemiddeld €265 euro’s met ons Energiecollectief. 

icoon Energiecollectief

Beste mobiele provider

Via ons panel vergelijken we mobiele providers. De panelleden melden het aantal storingen en geven aan hoe tevreden ze zijn. Simyo komt voor de tiende keer op rij als Beste uit de Test met een 8,3. De meeste klachten kwamen binnen over hollandsnieuwe, hoewel de provider zeker niet slecht scoort met een 7,2. De testgegevens zijn van oktober tot en met december 2016.
Celine Burgering

Expert Elektronica

Gebruikstips_neemoptijdnieuwabo

Beste uit de test

Wederom is Simyo volgens onze panelleden de Beste uit de Test. Over deze provider zijn de abonnees op vrijwel alle onderdelen het meest tevreden. Ze melden weinig storingen bij bellen, sms'en en internetten. Simyo scoort wel wat mager op de voorwaarden. Dat komt vooral omdat er op hele minuten wordt afgerond en je overgebleven tegoed niet mee kunt nemen naar de volgende maand.

In onderstaande tabel zie je de totaalscores en scores op de deelaspecten van alle providers die we in deze meting hebben beoordeeld (klik om te vergroten):

Testoordelen MPM okt-dec2016

In de kolommen 'Problemen bellen en sms'en', 'Problemen internet', 'Traag internet' en 'Problemen administratief' zie je het percentage respondenten dat minstens een kwartier niet heeft kunnen bellen/sms'en of internetten, trager internet heeft gehad dan normaal en administratieve problemen heeft gehad. Het percentage is het gemiddelde over oktober, november en december 2016. We hebben ook gekeken naar de storingen uit heel 2016.

Lees meer over hoe wij testen en wat Beste uit de Test inhoudt.

Hekkensluiter

In deze meting eindigt Hollandsnieuwe onderaan. De provider scoort zeker niet slecht met een 7,2.  Toch worden er relatief veel storingen gemeld en zijn mensen iets minder tevreden over de kwaliteit van bellen en internetten vergeleken met de andere providers. Op de voorwaarden scoort de provider aardig. Dat komt vooral door de buitenbundeltarieven, die zijn bij Hollandsnieuwe lager dan bij alle andere providers.

Doe mee

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel.

Kies bij het aanmelden voor de optie: 'Mobiele provider monitor'. Onder de deelnemers van het onderzoek verloten we elk jaar de nieuwste iPhone.

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze vergelijker vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je een goede keuze maken.