icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste mobiele provider? Dit zegt ons panel

Bij onze laatste panelmeting over de periode april tot en met juni 2018 kwamen Simyo, T-Mobile en KPN als Beste uit de Test met een 8,1. De meeste klachten kwamen binnen over Youfone, hoewel de provider niet slecht scoort met een 7,1.

Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Bijgewerkt op:18 juli 2018


Beste uit de Test

Onze panelleden belonen Simyo met een 8,1 in onze test. Daarmee scoort de provider iets lager dan de vorige keer (8,4). Abonnees zijn tevreden, maar melden iets vaker storingen bij bellen, sms'en en internetten. KPN en T-Mobile hebben ook een 8,1 en delen daarmee de toppositie met Simyo. Ook over deze providers zijn gebruikers over het algemeen erg te spreken. Ze melden weinig storingen bij bellen, sms'en en internetten, maar wel meer dan bij de vorige meting. Dat geldt ook voor Ben die daardoor zakt van een 7,9 naar een 7,5.  

Simyo scoort wel wat mager op de voorwaarden. Dat komt vooral omdat er op hele minuten wordt afgerond en je overgebleven tegoed niet mee kunt nemen naar de volgende maand. Bovendien betaal je €0,15 per MB voor internetten buiten je bundel. KPN en T-Mobile doen het in dit opzicht beter. Na de eerste minuut betaal je per seconde en buiten je internetbundel heb je geen extra kosten maar gaat de snelheid omlaag.

Alle testoordelen in cijfers

In de tabel hieronder zie je de totaalscores van alle providers die we in deze meting hebben beoordeeld:

 

Testoordelen april - juni 2018

Predicaat BesteUitDeTestSimyo8,1

Predicaat BesteUitDeTest

KPN

8,1

Predicaat BesteUitDeTest

T-Mobile

8,1
Simpel8,0
Hollandsnieuwe7,9
Vodafone/Ziggo7,9
Telfort7,6
Tele27,6
Ben7,5
Youfone7,1

Volledig beeld krijgen van ons oordeel? Bekijk hoe de providers scoren op alle deelaspecten in deze meting.

Lees meer over hoe wij testen en wat Beste uit de Test inhoudt.

Hekkensluiter

In deze meting eindigt Youfone onderaan. Dat komt vooral door de ongunstige voorwaarden: hoge buitenbundeltarieven, afronden op hele minuten en overgebleven tegoed kun je niet meenemen naar de volgende maanden. En er worden veel administratieve problemen gemeld vergeleken met andere providers.

Doe mee

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel. Kies bij het aanmelden voor de optie: 'Mobiele provider monitor'. 

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze vergelijker van mobiele abonnementen vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je een goede keuze maken.

Mobiele abonnementen vergelijken