icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

De beste mobiele provider

Elk kwartaal vergelijken we mobiele providers. Onze panelleden melden storingen en vertellen hoe tevreden ze zijn. Welke provider komt er als Beste uit de test in het tweede kwartaal van 2020? 

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:21 juli 2020


Beste mobiele provider uit de Test

Simyo krijgt een 8,8 in onze test. Daarmee scoort de provider weer net iets hoger dan de vorige keer (8,5). Consumenten melden minder problemen met internet en meldingen van traag internet. Gebruikers geven aan erg tevreden te zijn met de dienstverlening, ook zijn er minder klachten over bellen en sms'en. 

Storingen en problemen 

Hoe vaak melden onze paneldeelnemers problemen met bellen, sms'en en internet? Hoe zit het met de service? 

Testresultaten per provider

Wat zegt ons panel over jouw mobiele provider? Bekijk de uitgebreide testresultaten per provider.

* Telfort heet sinds 26 januari KPN Mobiel. Het testresultaat is gebaseerd op oordelen van (oud-) Telfort abonnees. 

Bekijk de volledige lijst met scores

Lees meer over hoe wij testen en wat Beste uit de Test inhoudt.

Voorwaarden

Over het geheel genomen doen providers het vrij goed qua voorwaarden. Bellen buiten de bundel kost meestal 25 of 30 cent per minuut. Maar bij alle providers koop je voor een klein bedrag een onbeperkt aantal belminuten.

Het meeste geld ben je kwijt aan mobiel internet. De kosten voor internetten buiten de bundel zijn bij Simpel en Simyo met 15 cent per MB het hoogst. KPN en T-Mobile doen het beter. Na de eerste minuut betaal je per seconde en buiten je internetbundel heb je geen extra kosten maar gaat de snelheid omlaag.

Bij alle providers behalve Youfone is je bundel vrij aan te passen. Bij Youfone kun je alleen kiezen voor duurder aanbod. Alle andere providers bieden de mogelijkheid om een goedkopere bundel te kiezen. Bij KPN is dat mogelijk bij Hussel-abonnementen, bij oudere abonnementen kun je alleen upgraden. 

Bij geen enkele provider is je databundel langer houdbaar dan een maand. Telfort bood als enige een tegoed dat tot 3 maanden houdbaar was. Nu Telfort is opgegaan in KPN is dat niet meer het geval. Bij alle providers gaat je vaste databundel niet langer mee dan een maand. 

Deel jouw ervaring over je provider

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel. Kies bij het aanmelden voor de optie: 'Mobiele provider monitor'. 

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze vergelijker van sim-only en mobiele abonnementen vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je een goede keuze maken voor een sim-only of mobiel abonnement.

Sim only en mobiele abonnementen vergelijken

Lees ook: