icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Check de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon.

VluchtClaimService

De beste mobiele provider? Lees wat ons panel vindt

Via ons panel vergelijken we mobiele providers. De panelleden melden het aantal storingen en geven aan hoe tevreden ze zijn. Simyo is de Beste uit de Test met een 8,5. De meeste klachten kwamen binnen over Ziggo, hoewel de provider zeker niet slecht scoort met een 7,1. De testgegevens zijn van januari tot en met maart 2017.

Beste uit de Test

Wederom is Simyo volgens onze panelleden de Beste uit de Test. Over deze provider zijn de abonnees op vrijwel alle onderdelen het meest tevreden. Ze melden weinig storingen bij bellen, sms'en en internetten. Simyo scoort wel wat mager op de voorwaarden. Dat komt vooral omdat er op hele minuten wordt afgerond en je overgebleven tegoed niet mee kunt nemen naar de volgende maand.

In de tabel zie je de totaalscores en scores op de deelaspecten van alle providers die we in deze meting hebben beoordeeld (Klik op de afbeelding om te vergroten).

Tabel Providermonitor_4-2017

In de kolommen 'Problemen bellen en sms'en', 'Problemen internet', 'Traag internet' en Problemen administratief' zie je het percentage respondenten dat minstens een kwartier niet heeft kunnen bellen/sms'en of internetten, trager internet heeft gehad dan normaal en administratieve problemen heeft gehad. Het percentage is het gemiddelde over januari februari en maart 2017. We hebben ook gekeken naar de storingen uit heel 2016.

Lees meer over hoe wij testen en wat Beste uit de Test inhoudt.

Hekkensluiters

In deze meting eindigt Ziggo onderaan. De provider scoort zeker niet slecht met een 7,1. Toch worden er relatief veel storingen gemeld en zijn mensen iets minder tevreden over de kwaliteit van bellen en internetten vergeleken met de andere providers. Op de voorwaarden scoort de provider juist goed.

Hollandsnieuwe heeft het in deze meting iets beter gedaan dan in de vorige met de 10e plaats. Toch worden bij deze provider de meeste problemen met bellen gemeld. En ook bij internetten komen relatief veel storingen voor. Op de voorwaarden scoort Hollandsnieuwe juist goed, dat komt vooral door de lage buitenbundeltarieven.

Doe mee

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel.

Kies bij het aanmelden voor de optie: 'Mobiele provider monitor'. Onder de deelnemers van het onderzoek verloten we elk jaar de nieuwste iPhone.

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze vergelijker vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je een goede keuze maken.