icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

De beste mobiele provider

Test|Via ons panel vergelijken we mobiele providers. De panelleden melden storingen en vertellen hoe tevreden ze zijn. Dit kwartaal is Simyo Beste uit de Test met een 8,6. Over T-Mobile zijn veel klachten over internet en scoort daarom het laagst met een 7,7.  

Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Bijgewerkt op:21 januari 2020


Beste mobiele provider uit de Test

Onze panelleden geven Simyo een 8,6. Simyo scoort hoger dan de vorige keer (8,2). Er zijn minder problemen met administratie. Gebruikers geven aan erg tevreden te zijn met de dienstverlening, ook zijn er minder klachten over bellen en sms'en. 

Voorwaarden

Over het geheel genomen doen providers het vrij goed qua voorwaarden. Bellen buiten de bundel kost meestal 25 of 30 cent per minuut. Maar bij alle providers koop je voor een klein bedrag een onbeperkt aantal belminuten.

Het meeste geld ben je kwijt aan mobiel internet. De kosten voor internetten buiten de bundel zijn bij Simpel en Simyo met 15 cent per MB het hoogst. KPN en T-Mobile doen het beter. Na de eerste minuut betaal je per seconde en buiten je internetbundel heb je geen extra kosten maar gaat de snelheid omlaag.

Bij geen enkele provider is je databundel langer houdbaar dan een maand. Telfort bood als enige een tegoed dat tot 3 maanden houdbaar was. Nu Telfort is opgegaan in KPN is dat niet meer het geval. Bij alle providers gaat je vaste databundel niet langer mee dan een maand. 

Provider met laagste score

In deze meting staat T-Mobile onderaan doordat gebruikers vaker storingen melden. Vooral in de maand december hebben klanten aangegeven problemen te hebben gehad met internet. Ook geven klanten aan last te hebben van trager internet. 

Test mobiele providers: beoordelingen in cijfers

In de tabel hieronder zie je de totaalscores van alle providers die we in deze meting hebben beoordeeld.

 

Testoordelen oktober - december 2019

 

Simyopredicaten-bt

8,6

KPN 

8,5

Hollandsnieuwe

8,3
Telfort 8,3
Youfone8,1
Simpel8,0
Tele 27,9

Vodafone/Ziggo

7,9
Ben 7,8
T-Mobile7,7

Bekijk de volledige lijst met scores

Lees meer over hoe wij testen en wat Beste uit de Test inhoudt.

Deel jouw ervaring over je provider

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel. Kies bij het aanmelden voor de optie: 'Mobiele provider monitor'. 

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze vergelijker van sim-only en mobiele abonnementen vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je een goede keuze maken voor een sim-only of mobiel abonnement.

Sim only en mobiele abonnementen vergelijken

Lees ook: