icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste mobiele provider? Lees wat ons panel vindt

Via ons panel vergelijken we mobiele providers. De panelleden melden het aantal storingen en geven aan hoe tevreden ze zijn. Simyo is de Beste uit de Test met een 8,2. De meeste klachten kwamen binnen over Youfone, hoewel de provider zeker niet slecht scoort met een 7,0. De testgegevens zijn van de periode oktober tot en met december 2017.
Celine Burgering
Celine Burgering

Expert Elektronica

Bijgewerkt op:  25 januari 2018


Beste uit de Test

Opnieuw is Simyo volgens onze panelleden de Beste uit de Test met een 8,2. Over deze provider zijn de abonnees op vrijwel alle onderdelen het meest tevreden. Ze melden weinig storingen bij bellen, sms'en en internetten. KPN en T-Mobile komen dichtbij de nummer 1: deze providers scoren allebei een 8,1.

Simyo scoort wel wat mager op de voorwaarden. Dat komt vooral omdat er op hele minuten wordt afgerond en je overgebleven tegoed niet mee kunt nemen naar de volgende maand. Bovendien betaal je €0,15 per MB voor internetten buiten je bundel. KPN en T-Mobile doen het in dit opzicht beter: na de eerste minuut betaal je per seconde en buiten je internetbundel heb je geen extra kosten maar gaat de snelheid omlaag.

In de tabel zie je de totaalscores en scores op de deelaspecten van alle providers die we in deze meting hebben beoordeeld (klik op de afbeelding om te vergroten).

Testoordelen providers q4 2017

 

In de kolommen 'Problemen bellen en sms'en', 'Problemen internet', 'Traag internet' en Problemen administratief' zie je het percentage ondervraagden dat minstens een kwartier niet heeft kunnen bellen/sms'en of internetten, trager internet heeft gehad dan normaal en administratieve problemen heeft gehad.

Het percentage is het gemiddelde over oktober, november en december 2017. 

Lees meer over hoe wij testen en wat Beste uit de Test inhoudt.

Hekkensluiters

In deze meting eindigt Hollandsnieuwe onderaan. Maar de provider scoort wel goed op de voorwaarden, vooral door de lage buitenbundeltarieven. Toch rondt ook deze provider af op hele minuten en tegoed is niet houdbaar. En er worden relatief meer problemen gemeld met bellen en internetten.

Doe mee

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel.

Kies bij het aanmelden voor de optie: 'Mobiele provider monitor'. 

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze vergelijker vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je een goede keuze maken.

Mobiele abonnementen vergelijken