icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zo vergelijken wij mobiele abonnementen

Met onze Mobiel Abonnement Vergelijker kun je abonnementen van alle Nederlandse providers vergelijken. Op deze pagina leggen we uit hoe dit werkt en welke informatie we hiervoor gebruiken. We leggen ook uit hoe onze testoordelen tot stand komen.
Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 14 november 2022

Vergelijken mobiele providers

Onze sim-only en mobiele abonnementenvergelijker

Onze abonnementenvergelijker bieden we aan in samenwerking met Bencom. We voegen er zelf onze testresultaten aan toe. Zo krijg je een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding van een abonnement. Bij een specifiek abonnement kun je doorklikken naar de website van de provider of winkel. Je kunt vervolgens het abonnement zelf afsluiten. We bieden met deze vergelijker geen overstapservice.

In de vergelijker vind je de prepaids en abonnementen van de volgende aanbieders: Ben, hollandsnieuwe, KPN, Simpel, Simyo, Tele2, T-Mobile, Vodafone, Youfone, Budget Mobiel, budgetphone en Lebara Mobile. 

Hoe werkt de beoordeling van mobiel internetproviders? 

Elke maand melden onze panelleden hoeveel storingen er waren met mobiel bellen en internetten. En elk kwartaal geven ze aan hoe tevreden ze zijn over hun provider. Op basis van deze gegevens bepalen we de testoordelen. Over elke provider geven tenminste 50 panelleden een oordeel.

We rangschikken providers op basis van het totaal testoordeel. De verschillen tussen providers hoeven niet significant te zijn. Elk kwartaal bepalen we opnieuw wie de beste mobiele provider is. Het totaal testoordeel is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Kwaliteit netwerk mobiel internet (50%) 

 • Mobiel internet onderweg
 • Mobiel internet binnen
 • Mobiel internet buiten
 • Snelheid internetverbinding
 • Problemen met internet

Kwaliteit netwerk mobiel bellen (20%)

 • Gesprekskwaliteit onderweg
 • Gesprekskwaliteit binnen
 • Gesprekskwaliteit buiten
 • Problemen met bellen

Kwaliteit klantenservice (10%)

 • Kwaliteit op basis van aantal meldingen administratieve problemen

Providerwaardering (10%)

 • Algemeen oordeel provider
 • Mate van aanbevelen (NPS)

Bekijk welke mobiele providers als Beste uit de Test komen of vergelijk abonnementen van alle mobiele providers.

Hoe wij abonnementen vergelijken

Je kunt zelf eenvoudig abonnementen vergelijken en een passend abonnement kiezen. Geef je wensen aan met de filters. De vergelijker berekent welk abonnement, op dat moment, voor jou het voordeligst is.

Hierbij houdt de vergelijker ook rekening met voorwaarden die je gemiddelde maandelijkse kosten verhogen. Denk aan aansluitkosten, afronden op hele minuten en buitenbundeltarieven. Je ziet het maandbedrag dat bij een abonnement hoort. Ook de werkelijke kosten die je gaat betalen met jouw verbruik.

Lees ook de veelgestelde vragen over hoe de vergelijker werkt.

Bekijk wie de beste mobiele provider is.

Hoe wij verdienen met de vergelijker

Als je in de vergelijker doorklikt naar een webwinkel of provider ontvangt de Consumentenbond een vergoeding per klik.

De vergoedingen bedragen:

Op het moment dat je doorklikt naar een provider of webshop, verlaat je de website van de Consumentenbond. We weten daarom niet of je daarna een abonnement afsluit en welk abonnement dat is. De Consumentenbond verdient alleen aan de kliks, we krijgen geen vergoeding voor verkochte abonnementen of toestellen.

Doe mee!

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor het Consumentenbond panel.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.