icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Dekking mobiele netwerk

Wil je een slechte dekking voorkomen? Kijk vóór het afsluiten van je mobiele abonnement op deze pagina of je wel dekking hebt op jouw favoriete locaties bij je nieuwe provider.

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:3 februari 2020

Artikel_mobielinternetwatnodig

Het beste mobiele netwerk voor jou

Open Mobile abonnementIn onze vergelijker van sim-only en mobiele abonnementen vind je de goedkoopste provider in jouw situatie. Maar daarbij heb je niet per sé het beste bereik. De beste provider voor jou, is het mobiele netwerk dat een goede dekking biedt van de plaatsen waar je het meest bent, zoals thuis, op je werk en bij familie.

Lees ook: de beste mobiele provider uit de test

Dekking mobiele netwerken

In Nederland zijn er 4 aanbieders met een mobiel netwerk: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Providers als Ben, Hollandsnieuwe of Simyo hebben geen eigen netwerk. Zij maken gebruik van de netwerken van deze grote providers.

Steun de Consumentenbond

Wij testen jaarlijks producten en diensten. Zo helpen we jou bij het maken van de juiste keuze. Steun ons en word lid.

Word lid

Lid Worden Mediapool Test

Hoge dekkingsgraad

Alle Nederlandse netwerken hebben een dekking hebben van 93% en hoger voor 4G-internet. In Rotterdam, Amsterdam en Den Haag is de dekking zelfs meer dan 95%. Dit blijkt uit metingen van onderzoeksbureau Open Signal. Er is een app van Open Signal waarmee je kunt zien hoe de dekking is in jouw omgeving. Als je de app gebruikt, doe je ook mee aan hun onderzoek. 

Dekkingskaarten providers

Heb je geen goede dekking of val je maar amper binnen het bereik? Dan kun je op de dekkingskaarten van de providers kijken of zij een beter bereik beloven. Voor de dekking van de kleine providers kun je ook kijken op de kaarten van de grote providers.

Bekijk de dekkingskaarten van:

Juiste abonnement kiezen

Provider gekozen? Vergelijk de abonnementen en kies wat voor jou het goedkoopste is. In de vergelijker zie je ook welke provider volgens onze panelleden de beste mobiele provider is. Elk kwartaal beoordelen zij providers op onder meer kwaliteit van mobiel internet, storingen en service.

 

Sim only en mobiele abonnementen vergelijken

Veranderende netwerken

Providers werken doorlopend aan hun mobiele netwerken. Sinds een aantal jaren is er 4G: snel mobiel internet waarmee je onderweg muziek kunt streamen en video’s kunt kijken. Alle providers bieden 4G-internet. De snellere en betere opvolger (5G) staat ook klaar. T-Mobile is de eerste provider die in 2020 landelijk dekkend 5G-internet belooft. 

Lees ook: