icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Het beste mobiele netwerk

Wil je een slechte dekking voorkomen? Kijk vóór het afsluiten van je mobiele abonnement op deze pagina of je wel dekking hebt op jouw favoriete locaties bij je nieuwe provider.

Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Bijgewerkt op:10 juli 2018


Het beste mobiele netwerk voor jou

Open Mobile abonnementIn onze vergelijker van mobiele abonnementen vind je de goedkoopste provider in jouw situatie. Maar daarbij heb je niet per sé het beste bereik. De beste provider voor jou, is het mobiele netwerk dat een goede dekking biedt van de plaatsen waar je het meest bent, zoals thuis, op je werk en bij familie.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dekkingskaarten grotendeels correct aangeven waar zendmasten van providers een goede dekking bieden. En waar niet! Tot op postcodeniveau kun je op de kaart controleren of je op een gegeven adres kunt internetten, bellen en sms'en en welke 3G- of 4G-internetsnelheid je kunt verwachten.

Juiste abonnement kiezen

Belooft een provider geen goede dekking of val je maar amper binnen het bereik? Dan kun je beter op de dekkingskaarten van de andere providers kijken of zij een beter bereik beloven.

Provider gekozen? Vergelijk de abonnementen en kies wat voor jou het goedkoopste is. In de vergelijker zie je ook welke provider volgens onze panelleden de beste mobiele provider is.

Dekkingskaarten

In Nederland zijn er maar 4 mobiele netwerken: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Virtuele providers als Hollandsnieuwe of Simyo hebben geen eigen netwerk en maken daarom gebruik van de netwerken van deze grote providers. Dat betekent dat je voor de dekking van die providers moet kijken op de kaarten van de grote providers.

Bekijk de dekkingskaarten van:

Veranderende netwerken

Providers werken doorlopend aan hun mobiele netwerken. Enkele jaren geleden begonnen zij met ondersteunen van 4G: een sneller mobiel internet. In 2014 en 2015 voerde T-Mobile een vernieuwing van de bestaande antennes door die dekking op alle fronten moest verbeteren. Tele2 kwam in 2012 op de markt met een eigen netwerk. T-Mobile heeft de Nederlandse tak van Tele2 overgenomen. Vanaf de tweede helft van 2018 treedt de fusie in werking (mits goedgekeurd door de Europese Commissie). 

Wil je weten wat 4G-internet is en wat je ermee kunt? Lees dan onze informatiepagina over 4G. Wil je gebruik maken van het snelle 4G-netwerk, dan heb je wel een toestel nodig dat geschikt voor 4G. Zoek een nieuwe smartphone uit met 4G-ondersteuning.

Abonneer je op de Digitaalgids Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste computernieuws en tips ontvangen? Abonneer je dan op de gratis Digitaalgids Nieuwsbrief.

De nieuwsbrief verschijnt elke maand.

Schrijf je in

stappenplan windows