icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dekking mobiele netwerk

Wil je een slechte dekking voorkomen? Kijk vóór het afsluiten van je mobiele abonnement of je op jouw locaties dekking hebt bij je nieuwe provider.
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert ElektronicaBijgewerkt op:16 mei 2023

Artikel_mobielinternetwatnodig

Het beste mobiele netwerk voor jou

Open Mobile abonnementIn onze vergelijker van sim-only en mobiele abonnementen vind je de goedkoopste provider voor jouw situatie. Maar dan hoef je nog niet het beste bereik te hebben. De beste provider voor jou is het mobiele netwerk dat een goede dekking heeft op de plaatsen waar je het meest bent. Zoals thuis, op je werk en bij familie.

Lees ook: de beste mobiele provider uit de test.

Dekking mobiele netwerken

In Nederland zijn 3 aanbieders met een mobiel netwerk: KPN, Vodafone, T-Mobile. Providers als Ben, Hollandsnieuwe of Simyo hebben geen eigen netwerk. Zij gebruiken de netwerken van deze grote aanbieders.

Hoge dekkingsgraad

Alle Nederlandse netwerken hebben een dekking van 95% en hoger voor 4G-internet. Dit blijkt uit metingen van onderzoeksbureau Open Signal. Er is een app van Open Signal waarmee je kunt zien hoe de dekking is in jouw omgeving. Maak je gebruik van die app, dan doe je ook mee aan hun onderzoek. 

Dekkingskaarten providers

Heb je geen goede dekking of val je maar net binnen het bereik? Dan kun je op de dekkingskaarten van de providers kijken of zij een beter bereik beloven. Voor de dekking van kleine providers kun je ook kijken op de kaarten van de grote providers.

Bekijk de dekkingskaarten van:

Juiste abonnement kiezen

Provider gekozen? Vergelijk de abonnementen en kies wat voor jou het goedkoopste is. Je ziet in de  vergelijker ook welke provider volgens onze panelleden de beste mobiele provider is.

Elk kwartaal beoordelen zij providers, onder meer op: 

  • Kwaliteit van mobiel internet. 
  • Storingen.
  • Service.

Veranderende netwerken

Providers werken steeds aan hun mobiele netwerken. Alle providers bieden 4G- en 5G-internet aan. Oudere 2G- en 3G-netwerken worden regelmatig omgezet naar 4G. En sommige aanbieders stoppen helemaal met 2G of 3G:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.