icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope simonly-abonnementen flink duurder

Nieuws
|
Om kosten te besparen gebruiken veel mensen een oudere mobiele telefoon waar ze een simonly-abonnement bij nemen; een abonnement zonder nieuw toestel. In plaats van bijvoorbeeld €20 per maand betalen zij de helft of zelfs veel minder. Wel even opletten want simonly-merken Simyo en Ben zijn sinds kort stukken duurder voor nieuwe abonnees.
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert mobiel abonnementenGepubliceerd op:21 juni 2011

KPN-dochter Simyo en T-Mobile-merk Ben ronden sinds deze maand gesprekken af op hele minuten. Ook schroeven zij allebei de ‘buiten de bundel’-tarieven op naar 30 cent (!) per minuut of sms. 

Beide telecomaanbieders rekenen een gesprek van 70 seconden dus af als een van 2 minuten. Gemiddeld zeggen telecomwatchers (al is dit nooit goed onderzocht) betaal je door de afronding op de minuut ongeveer 25% meer voor je telefoontjes. 

Het vervelende is dat mensen door hetzelfde aantal telefoontje als vroeger dus sneller de limiet van hun bundel bereiken en die buiten-de-bundel-tarieven met 30 cent per minuut/sms ook nog eens hoger zijn dan vroeger.  

De nieuwe tarieven en afrondingsregel gelden alleen voor mensen die vanaf juni een nieuw abonnement nemen. Voor huidige abonnees verandert er niks, tenzij zij (een keer) hun abonnement verlengen of het abonnement aanpassen. Check dan goed de nieuwe voorwaarden en ga je ermee akkoord, neem dan wel een extra ruime bundel die met de gevolgen van de afronding rekening houdt.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.