icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Koude douche met zomeraanbieding T-Mobile

Nieuws
|
T-Mobile heeft een zomeraanbieding: een gratis toestel en een abonnement van €0 per maand. Klinkt te mooi om waar te zijn?
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert mobiel abonnementenGepubliceerd op:1 juli 2011

Dat is het ook. Maar wie zich verder in de aanbieding verdiept op de site van t-Mobile raakt pas echt in verwarring.

Op de website van T-Mobile wordt een aantal smartphones aangeboden in combinatie met een abonnement. Bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S II met een i-300 abonnement: 'gratis toestel' en '€0,00 / mnd'.

Wij kiezen de Samsung plus een i-300 abonnement met 300 minuten/sms/mms en een contractduur van 2 jaar. Vervolgens toont de website een prijsoverzicht. Daarin staan een hoop nullen. Het toestel kost 0 euro en het abonnement is afgeprijsd van €42,50 naar €0. Aansluitkosten zijn €30 en verzendkosten €0. Maar in de kleine lettertjes staat dat het abonnement alleen de eerste 3 maanden €0 kost en daarna €42,50 per maand.

Toch staat bij de totaalprijs onder het aanbod een grote roze nul zonder voorbehoud.

Je kunt ook nog een optie voor 'gratis' 200 minuten erbij aanvinken. Maar wanneer je dat doet blijk je eigenlijk te kiezen voor het duurdere i-500 abonnement en ook een hogere prijs.

Natuurlijk geeft T-Mobile geen gratis telefoons weg. Maar consumenten mogen wel verwachten dat ze een volledige totaalprijs te zien krijgen voordat ze akkoord gaan met een aanbod. Maar nergens onder de totaalstreep staat bij T-Mobile de echte prijs. Geen mooie start van de zomer.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.