icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Blijf prijsstijgingen energie de baas

Nieuws
|
De verwachting is dat consumenten in 2012 weer meer gaan betalen voor energie. Uit berekeningen van PrizeWize blijkt dat de energierekening volgend jaar gemiddeld 50 euro per jaar hoger uitvalt. Consumenten die volgend jaar een scherper energietarief willen, kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor het Energiecollectief van de Consumentenbond. Het Energiecollectief van dit voorjaar leverde de deelnemers een korting op van gemiddeld 287 euro.

   Gepubliceerd op:20 oktober 2011

Ga direct door naar het Energiecollectief.

Energieleverancier Nuon maakte op 20 oktober bekend dat de variabele stroomprijzen met 8% gaan stijgen en de gasprijzen met 2%. Naast deze stijgingen dreigen ook de netwerkkosten en de energiebelasting omhoog te gaan.  De Consumentenbond adviseert consumenten om de prijzen van energieleveranciers jaarlijks opnieuw te vergelijken, dat levert de grootste besparing op. 

Tips

Consumenten kunnen ook hun eigen energieverbruik proberen te beperken om zo de stijgende kosten de baas te blijven. In de Geldgids Woningspecial van oktober/november 2011 staat een aantal tips om het huis energiezuinig te verbouwen en ook het boek '301 Gouden Energiebespaartips' geeft adviezen om de energierekening omlaag te krijgen.

Lees ook: