icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Betaal niet voor Shoppendoejezo.com

Nieuws | Bij de Consumentenbond komen sinds een paar maanden tientallen klachten binnen over Shoppendoejezo.com dat telefonisch een abonnement aanbiedt voor kortingen bij webshops. Het bedrijf oefent flinke druk uit om mensen te laten betalen, terwijl er sprake is van een ongeldige overeenkomst.
Joyce Donat
Joyce Donat

Woordvoerder

Gepubliceerd op:  17 juli 2017

cadeau kortingen nieuws

Shoppendoejezo.com biedt een lidmaatschap aan waarmee consumenten kortingen kunnen krijgen op aankopen bij diverse webwinkels. Op de website wordt geschermd met namen van onder meer MediaMarkt, Bol.com, Zalando en Hema, maar het is onduidelijk wat de kortingen zijn.

Veel consumenten klagen dat ze na een vrij agressief verkooptelefoontje overstag gingen, maar binnen de bedenktermijn de aanmelding weer annuleerden. Desondanks krijgen zij een rekening toegestuurd. Die rekeningen variëren van €49,95 tot €195, waarbij ook direct met deurwaarders en bijkomende kosten wordt gedreigd.

Ongeldig

Consumenten hoeven echter niet te betalen, omdat de overeenkomsten ongeldig zijn. Shoppendoejezo.com vraagt namelijk geen handtekening van de consumenten, en dat is bij telefonische verkoop van een dienst wettelijk verplicht. De Consumentenbond raadt gedupeerden aan in geen geval te betalen, ook niet onder druk of protest. De ervaring leert dat het heel lastig is achteraf het geld weer terug te krijgen.

 

Bekijk ook: