icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

BankGiro Loterij biedt meeste kans op miljoenenprijs

Nieuws
|
Deelnemers aan de BankGiro Loterij hebben de meeste kans om een prijs van €1 miljoen of meer in de wacht te slepen. Dat becijferde de Consumentenbond, die de winstkansen bij de belangrijkste Nederlandse loterijen op een rijtje zette.
gerard spierenburg

Gerard Spierenburg   WoordvoerderGepubliceerd op:30 juni 2020

Loterij winkansen

De kans op zo’n grote prijs is wel klein: 1 op 790.499. Bovendien moet over die prijs nog wel kansspelbelasting worden betaald, waardoor er ‘slechts’ €699.000 overblijft.

Wie de meeste kans wil maken op €1 miljoen netto kiest voor het Miljoenenspel. Daar is de winkans 1 op 2,5 miljoen. 

Meeste kans op een prijs

Consumenten die meespelen met de Staatsloterij hebben de meeste kans op een prijs (1 op 2). Maar de grootste winkans betekent niet automatisch ook winst.

Wie speelt om winst te maken, kan het beste Krasloten 24 Karaat Cash kopen. Bij deze loterij is de kans op een prijs die groter is dan de inleg (€5 per lot) het grootst, namelijk 1 op 4,8. 

Grootste prijs

De grootste prijs valt te winnen bij de Eurojackpot. Daar kan de hoofdprijs oplopen tot wel €90 miljoen euro. De kans om die te winnen is echter minimaal: 1 op 95.344.200. De hoofdprijs is wel bruto, maar ook na belastingaftrek blijft er met iets minder dan €63 miljoen nog genoeg over.

De enige loterij die qua hoofdprijs aan dat bedrag kan tippen, is de Oudejaarsloterij. De winkans is daar met 1 op 4,7 miljoen flink groter. Nadeel is wel dat die loten met €30 per stuk ook flink aan de prijs zijn. Bij de Eurojackpot spelen deelnemers al voor €2 mee.

Lees ook: