icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eerste indruk: Braun Multiquick 5 Vario Fit Blend & Go

Eerste indruk
|
De nieuwe Blend & Go van Braun is een staafmixer en een smoothieblender in 1. Een leuke en handige combinatie, maar kan hij deze 2 losse apparaten vervangen?
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:22 november 2021

MerkBraun

SoortStaafmixer én smoothieblender

TypeMQ 5251 / MQ 5252

Prijs€80 (met 1 beker) of €90 (met 2 bekers)

Conclusie

De Braun Blend & Go is een geslaagde combinatie van een staafmixer en een smoothieblender. De staafmixer is snel en maalt en pureert goed fijn. Smoothies maak je direct in de smoothiebeker, dat werkt erg handig.

Met een prijs van €80 (1 beker) of €90  (2 bekers) ben je ook nog eens goedkoper uit dan wanneer je 2 apparaten los koopt. En je bespaart ruimte in je kast. Het is alleen jammer dat de beker niet zo fijn drinkt en het drinktuitje niet makkelijk open te krijgen is.

Smoothies maken

Braun MQ5252 - 1Braun is de eerste fabrikant die met deze combinatie van een staafmixer en een smoothieblender op de markt komt. De Blend & Go is dus ook vooral geschikt voor je als je graag smoothies maakt.

We maakten alvast zelf de 3 verschillende smoothies die we ook maken in onze uitgebreide labtest. Dat gaat goed. Fruit en groente maalt hij zonder problemen en in een mum van tijd fijn. Ook met hardere groentes zoals bleekselderij gaat dit prima.

Hij heeft wel wat moeite met bevroren fruit. Dit krijgt hij niet goed rondgedraaid, waardoor het fruit steeds blijft plakken aan de mesjes. Iets dat we overigens vaker zien bij blenders.

Prima staafmixer

Ook als staafmixer doet de Braun het goed. We maakten pannenkoekenbeslag en pureerden soep zonder problemen. We probeerden ook ijs te crushen, maar dat ging moeizaam. Het resultaat werd heel fijn, bijna een soort sneeuw. Dus niet de ijsschilfers die we graag willen zien.

De staafmixer ligt wel prettig in de hand en het is fijn dat het staafmixeropzetstuk gemaakt is van rvs. Dit is minder kwetsbaar dan kunststof en verkleurt niet.

Hij is uitgerust met een wieltje waarmee je de snelheid kunt instellen. Je kunt kiezen uit 21 standen. Daarnaast heeft hij nog een turbofunctie. Als je smoothies maakt, kun je die functie het beste gebruiken.

Klik en klaar

Braun MQ5252 - 4Deze Braun werkt heel gemakkelijk. Je draait de speciale Blend & Go-accessoire met mesjes op de smoothiebeker en klikt daar het handvat op. Het handvat ligt prettig in de hand en het is ook heel eenvoudig om alles weer los te halen.

Je kunt de onderdelen afzonderlijk schoonmaken.

Onhandige beker

Er worden 1 of 2 smoothiebekers van 600 ml meegeleverd. Die zijn gemaakt van BPA-vrij plastic en mogen in de vaatwasser.

Als je klaar bent met het maken van de smoothie kun je de meegeleverde dop met drinktuit gebruiken om de beker af te sluiten en hem meteen mee te nemen. Helaas is de drinktuit niet zo’n succes. Hij is alleen met veel kracht open te krijgen. En het drinkt ook niet zo fijn, omdat het dopje tegen je neus aan drukt.

Extra accessoires

Deze Blend & Go-versie is onderdeel van de Multiquick 5-serie van Braun. Die bestaat uit verschillende staafmixers met verschillende accessoires. Sommige van die accessoires kun je los kopen, zoals bijvoorbeeld een hakmolen.

Het is wel jammer dat je de speciale Blend & Go-accessoire niet los kunt kopen. Dan zou je die ook kunnen gebruiken als je al een andere versie hebt. Het is wel mogelijk om er losse smoothiebekers bij te kopen.

Uitgebreid getest

De staafmixerfunctie van de Braun Blend & Go is na deze eerste indruk uitgebreid getest in ons lab. Bekijk de testresultaten van de Braun MQ 5252 BKBL MultiQuick 5 Vario Fit (met 2 meeneembekers) en Braun MQ 5251 WHBL MultiQuick 5 Vario Fit.  

Bekijk ook andere geteste staafmixers in de productvergelijker.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Uitslag test staafmixers